Σε πολυτελές ξενοδοχείο μετατρέπεται η επιβλητική βίλα Μπλανς, στη Χαλέπα | Photos

σε-πολυτελές-ξενοδοχείο-μετατρέπετα-990022

Σε πολυτελές boutique hotel μετατρέπεται και επίσημα πλέον, ένα από τα χαρακτηριστικότερα κτήρια στην Χαλέπα. Ο λόγος για το κτήριο του παλιού Γαλλικού Προξενείου, γνωστό στους Χανιώτες ως «βίλα Μπλανς».

Η αρχιτεκτονική μελέτη από γνωστό γραφείο των Χανίων είχε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης πριν από περίπου ένα χρόνο, όπως είχε γράψει τότε το zarpanews.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πλέον, η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Χανίων εξέδωσε προέγκριση στην εταιρεία ΖΕΠΟΣ ΕΠΕ για αποκατάσταση και επανάχρηση παλαιού γαλλικού προξενείου επί της οδού Μαυρογεννήδων 4-6 και μετατροπή του σε κατάλυμα πολυτελούς ξενοδοχείου. Η ιστορία

Το εμβληματικό κτήριο έχει ιστορία 150 περίπου χρόνων και χρονολογείται στα 1870. Είναι πετρόκτιστο, τριώροφο και διαθέτει μικρό υπόγειο και σοφίτα που χρησίμευε για τη διαμονή του προσωπικού. Η νότια αυλή χρησίμευε ως κήπος και η βορειοδυτική ως μαγειρείο – ξυλόφουρνος, ο οποίος σώζεται. Η είσοδος ήταν βοτσαλωτή από την βόρεια πλευρά.

Το κτήριο ήταν προίκα της κόρης του μηχανικού που το κατασκεύασε για τον γάμο της με τον Γάλλο πρόξενο, Πολ Μπλανς και λειτούργησε για δεκαετίες ως το Γαλλικό Προξενείο, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου.

zarpanews.gr

7 thoughts on “Σε πολυτελές ξενοδοχείο μετατρέπεται η επιβλητική βίλα Μπλανς, στη Χαλέπα | Photos

  1. Αλιμονο! Αφου σε αυτη την πολη τα κτιρια μπορουν να αξιοποιηθουν μονο ως ξενοδοχεια! Απλα πλεον γινονται και πολυτελη! Ωρε που παμε! Τα παιδια μας σε 20 χρονια θα μενουν σε δωματειο ξενοδοχειων αν δεν ληφθουν μετρα! Εχει γεμισει η πολυ σουιτες, ξενοχοδεια και airbnb!

  2. τι καραγκιοζης εισαι ρε Συντεκνε… προτιμοτερο λοιπον να γκρεμιστει και να πεσει ή να το καταλαβουν οι αναρχοαπλυτοι σαν και σενα απο το να γινει ξανα ενα στολιδι οπως του αρμοζει…

    1. Αρκετά δημοκρατική και φιλελεύθερη η απάντησή σου, στηριγμένη προφανώς σε επιχειρηματολογία ορθή και βαθυστόχαστη. Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται να σε ενδιαφέρει το καλό των συμπολιτών σου, εγκύπτοντας στα προβλήματα του ταλανίζουν τον τόπο σου. Εύγε! Να περνάς καλά εκεί πίσω στα σκοτεινά χρόνια που έχεις παραμείνει.

  3. Σωστα_οσον_αφορά _την_αξιοποίηση _του_εν_λογω_κτιριου…..τωρα_το _αν _αξιοποιηθει_ως_ξενοδοχειο _δεν _ξερω _αν _είναι _η_βελτιστη_ιδεα_καθώς _αποτελεί _το _κτίριο _ενα_μνημειο_καθως_στεγαζε_το _Γαλλικό _Προξενειο _επί _Κρητικης _Πολιτειας. ….οπως_το_ξενοδοχειο _Χαλεπα_που_στεγαζε_το_Βρετανικο_κ_το_ξενοδοχειο _Δωμα…..γενικα _η_περιοχη _της_Χαλεπας_χρήζει _ειδικης_μεταχείρισης_από _τους_φορεις_αλλα_κ_απο_τους _ιδιωτες_οσον_αφορα_την_προωθηση_μιας_ηπιας_μορφης_αναπτυξης_με_διατηρηση_της_αρχιτεκτονικης_κ _του_πρασινου_της_περιοχης_κ_την_αναδειξη_των_μνημειων_της_περιοχης….καλο _θα_ηταν_να _προχωρησει_η_Δημοτικη _Αρχη_των_Χανιων_σε_πεζοδρομησεις _των_οδων_Σκρα_Δαγκλη _Μαχητων _οδούς που_περιβαλουν _τα_δυο_πιο_σημαντικα_Μουσεια_της _πόλης _το_Νεο_Αρχαιολογικο _Μουσειο_Χανιων _κ_το_Μουσείο-οικεια _του_Ελ.Βενιζέλου! !!!!!!!!!!

  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ Κ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…….. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ Κ ΡΗΜΑΖΟΥΝ .ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΩΗΝ ΒΙΛΛΑ Κ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ( ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ……..ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Κ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ

  5. Ενημερωτικά, τα επιμέρους ακίνητα δεν ήταν ποτέ δημόσια, ήταν και είναι ιδιωτικά που απλά έχουν κηρυχτεί διατηρητέα. Ανατρέξτε επί τη ευκαιρία και στην ιστορία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook