Σε πολεοδομία δήμου Χανίων και ΤΕΕ δυτικής Κρήτης ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

σε-πολεοδομία-δήμου-χανίων-και-τεε-δυτ-836361

Την Πολεοδομία (Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης) του Δήμου Χανίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Δυτικής Κρήτης επισκέφθηκαν  ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά». Στη Διεύθυνση Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα της ΥΔΟΜ Γιώργο Πουλιδάκη, την προϊσταμένη Αλέκα Λακιωτάκη και στελέχη της Διεύθυνσης, ενώ στο ΤΕΕ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Σπύρο Σοφιανό και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

Οι διαδοχικές επισκέψεις μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο σηματοδοτούν την προτεραιότητα που έχει για τον σχεδιασμό μας ο δημόσιος χώρος και η χωροταξία, ένας από τους πέντε άξονες της προγραμματικής μας πρότασης. Πιστεύουμε ότι για να επιτύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών, είναι αναγκαίο να διαθέτεις έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να εξασφαλίζεις τις προϋποθέσεις για αποτελεσματική συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

Η απρόσκοπτη λειτουργία της ΥΔΟΜ, η μείωση της γραφειοκρατίας και η αμεσότερη εξυπηρέτηση του δημότη θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σήμερα, ιδιαίτερα με τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν. Ωστόσο, η Υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, τη στιγμή που η οικοδομική δραστηριότητα αυξάνεται συνεχώς. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που μπορούν να ακολουθηθούν για να περιοριστεί άμεσα και να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα το πρόβλημα, αλλά θεωρώ ότι απουσιάζει η πολιτική βούληση. Επίσης, είναι αναγκαία η ολοκληρωμένη λειτουργία του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών GIS, απαραίτητου εργαλείου για τη χάραξη της πολεοδομικής πολιτικής του Δήμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα ειδικό γραφείο-τμήμα στην Υπηρεσία για την υποστήριξή του. Η τεχνολογία μάς παρέχει πολύ σημαντικές δυνατότητες για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην Πολεοδομία όπως και στις άλλες υπηρεσίες του Δήμου και σε αυτό το πνεύμα κινούμαστε με βάση έναν ακόμη άξονα του προγράμματός μας, που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό για έναν έξυπνο Δήμο.

Όσον αφορά το Τεχνικό Επιμελητήριο, διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Δήμο Χανίων με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει. Το ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε τη συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο, να αποδείξουμε στην πράξη ότι ο συμβουλευτικός ρόλος του είναι πολύτιμος, να είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για υιοθέτηση καλών πρακτικών από άλλους δήμους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook