Σε ποια περίπτωση θα ανοίξουν καταστήματα, καφέ και εστιατόρια μέσα στα Χριστούγεννα

σε-ποια-περίπτωση-θα-ανοίξουν-καταστή-1135872

Η κυβέρνηση σιγά σιγά ανοίγει την κουβέντα για άνοιγμα τόσο των καταστημάτων λιανικής όσο και της εστίασης, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Σε αυτό άλλωστε αναφέρθηκαν τόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης όσο και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα σενάρια που εξετάζονται δειλά δειλά από την κυβέρνηση έχουν μία κοινή συνισταμένη και αυτό είναι το μοντέλο Μαΐου. Όποιο σενάριο και να προκριθεί, όπως τότε έτσι και τώρα πρώτα θα ξεκινήσουν τα καταστήματα λιανικής και μετά η εστίαση.

Το πρώτο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να ανοίγει τα καταστήματα λιανικής την 1η Δεκέμβριου και την εστίαση μία εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 7 Δεκέμβριου. Ωστόσο, το σενάριο αυτό μοιάζει με ουτοπία καθώς από… χτες, θα έπρεπε να έχουμε μείωση κρουσμάτων, μείωση διασωληνωμένων και γενικά το ΕΣΥ να πάρει βαθιά ανάσα. Εντούτοις, οι λοιμωξιολόγοι με καθημερινές τους δηλώσεις ψαλιδίζουν τις ελπίδες καθώς όπως τονίζουν αναμένεται μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες όχι όμως και των διασωληνωμένων, που όπως λένε θα αυξηθούν.

Το δεύτερο σενάριο και το πιο εφικτό είναι τα καταστήματα λιανικής να ανοίξουν στις 7 Δεκέμβριου και μία βδομάδα μετά να ακολουθήσουν τα καταστήματα εστίασης. Ωστόσο, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με σκληρότερους κανόνες σε σύγκριση με τον Μάιο που δεν θα χωρούν παρερμηνείες. Το ανώτατο όριο καθήμενων σε τραπέζι θα είναι δύο, εξαιρουμένων οικογενειών, οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων θα αυξηθούν ενώ δεν αποκλείεται, όπου αυτό είναι εφικτό να απαγορευτούν οι καθήμενοι σε εσωτερικό χώρο. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται να τρέξει και το πρόγραμμα αγοράς θερμαντικών σωμάτων από τους επιχειρηματίες εστίασης με επιδότηση.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο είναι να τα καταστήματα λιανικής να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου έτσι ώστε να μην χαθεί εντελώς όλος ο τζίρος των εορτών. Σε περίπτωση που προκριθεί αυτό το σενάριο φαίνεται πως θα θυσιαστεί η εστίαση, καθώς η κυβέρνηση δεν θα πάρει το ρίσκο να την ανοίξει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook