Σε ποια περιοχή της Κρήτης το θερμόμετρο έδειξε χτες 7 βαθμούς Κελσίου;

σε-ποια-περιοχή-της-κρήτης-το-θερμόμετ-1268900

Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σε κάποιες περιοχές της Κρήτης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETΑ, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας ανέφερε πως το πρωί καταγράφηκαν στο Οροπέδιο Λασιθίου 7 βαθμοί Κελσίου! «Δεν είναι παράξενο, συνηθίζεται αλλά το 7 σαν νούμερο, είναι κάτι που αγγίζει τα όρια προς τα κάτω. Ακόμη και στο Ηράκλειο, στην περιοχή του αεροδρομίου, η ελάχιστη τιμή ήταν στους 16 βαθμούς. Αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες».

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, σήμερα οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τις προηγούμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές να καταγράφονται 32 βαθμοί. «Αν και υπήρξαν περιοχές με 33 και 34 βαθμούς αλλά αυτό οφείλεται σε τοπικούς παράγοντες. Οι άνεμοι είναι ενισχυμένοι σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες και η ενίσχυση αυτή ήταν τοπικού χαρακτήρα, ευνοώντας τις δυτικές περιοχές και λιγότερο τις ανατολικές».

Την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, θα συνεχίσει το σκηνικό της καλοκαιρίας, οι άνεμοι θα συνεχίσουν δυτικοί και δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι ωστόσο ο κ. Λέκκας, συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς μια φωτιά μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε πυρκαγιά. «Οι δυτικοί άνεμοι δεν θα είναι παντού ενισχυμένοι, το πρωί θα είναι στα 2 – 3 μποφόρ κάτι που διαμορφώνει τις θάλασσες καλά. Αυτό έλειπε τις προηγούμενες ημέρες με τον βοριά, που δεν τον είδαμε να ενισχύεται. Το Σαββατοκύριακο έκανε τις θάλασσες να έχουν υψηλό κυματισμό. Τώρα η στροφή στους δυτικούς και η εξασθένηση, δημιουργεί καλές συνθήκες για τις θάλασσες ενώ η θερμοκρασία, θα σημειώσει υψηλότερες τιμές ακόμη και από τις σημερινές».

Ωστόσο, το καλό είναι ότι το βράδυ γενικότερα στο νησί, το δυτικό ρεύμα θα δίνει μια αίσθηση δροσιάς, που θα μας κάνει να… ξεκινάμε δυναμικά τις επόμενες ημέρες.

Το έτερο που… θα έρθει, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είναι ότι από την Παρασκευή και μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ, ξεκινάει ένα μελτέμι όπου δεν αναμένεται να ενισχυθεί ιδιαίτερα. «Θα είναι πιο ήπιο από την περασμένη εβδομάδα, παρόλα αυτά θα φέρει μια πιο δροσερή αέρια μάζα, έτσι θα φέρει ένα αίσθημα δροσιάς».

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα δεδομένα διατηρείται η τάση των θερμότερων αέριων μαζών. «Όχι όμως έντονες, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Σε κάθε περίπτωση διατηρούνται οι θερμοκρασίες σε ήπια για την εποχή επίπεδα. Δεν φαίνεται και ανεμολογικά κάτι να μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί το πεδίο αυτό είναι πάντα ανησυχητικό, αλλά προκαλούν καλές θάλασσες. Ο κόσμος έρχεται εδώ γιατί θέλει να έχει πρόσβαση στις θάλασσες και ευνοεί το νησί μας. Δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερα σίγουρα, άλλες εποχές έχουμε δει και βροχή τον Αύγουστο, κάτι το οποίο δεν φαίνεται για φέτος».

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook