Σε Νοσοκομείο Χανίων, ΤΟΜΥ και ΕΦΚΑ ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

σε-νοσοκομείο-χανίων-τομυ-και-εφκα-ο-πα-819166

Το Νοσοκομείο, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τις εγκαταστάσεις του ΕΦΚΑ επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά».

Στο Νοσοκομείο συναντήθηκαν με τον διοικητή Μηνά Βουλγαρίδη και εκπροσώπους των εργαζομένων, στις ΤΟΜΥ με τον περιφερειακό συντονιστή του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Χανίων Στέφανο Ντουκάκη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στο Κεντρο Υγείας Χανίων με τον υπεύθυνο Σωτήρη Δρούτσο, ενώ στον ΕΦΚΑ με τον διευθυντή Στέλιο Ανετάκη και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

«Παρά τις σοβαρές δυσκολίες με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τα τελευταία χρόνια οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στις διοικητικές δομές του Νοσοκομείου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δουλεύοντας σε πολλές περιπτώσεις πέρα από τις δυνάμεις τους για να αντεπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις. Για να διαφυλάξουν στην πράξη ένα θεμελιώδες δημόσιο αγαθό, τη δημόσια υγεία. Η λειτουργία δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί ένα σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης του Νοσοκομείου και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του συστήματος υγείας συνολικά. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους νέα τμήματα στο Νοσοκομείο, που εξυπηρετούν πολλούς ασθενείς, οι οποίοι δεν απαιτείται πλέον να μετακινούνται εκτός Χανίων.Ο Δήμος Χανίων οφείλει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στο Νοσοκομείο, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να συμβάλει στο μέτρου του δυνατού στην επίλυσή τους. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να υποστηρίξει ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που χρονίζει, τη λειτουργία παιδικού σταθμού στον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης, θα μπορούσε σε συνεργασία με τον Δήμο να γίνουν παρεμβάσεις μικρής κλίμακας για να αλλάξει η εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου προς το καλύτερο, με δενδροφυτεύσεις και γενικότερα διαμόρφωση χώρων πρασίνου. Όσον αφορά το ζήτημα των αδέσποτων που βρίσκονται στο Νοσοκομείο, θα μπορούσε να ενταχθεί στον συνολικό σχεδιασμό για αντιμετώπιση με ευαισθησία του σημαντικού αυτού προβλήματος σε επίπεδο Δήμου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook