Σε μάστιγα έχουν καταλήξει οι ηλεκτρονικές απάτες στην Κρήτη – Γυναίκα έχασε 3.000 ευρώ από το λογαριασμό της

σε-μάστιγα-έχουν-καταλήξει-οι-ηλεκτρο-852213

Το μέτρημα χάνεται και οι καταγγελίες για ηλεκτρονική εξαπάτηση είναι πλέον σχεδόν καθημερινότητα για την κοινωνία της Κρήτης.

Οι κυβερνοεγκληματίες δρουν ανενόχλητοι και με τρόπο αριστοτεχνικό,  με αποτέλεσμα παρά το θόρυβο που τα απανωτά περιστατικά προκαλούν , όλο και περισσότεροι να πέφτουν στα δίχτυα τους. Τελευταίο θύμα τους μία 33χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο, η οποία δέχθηκε στο κινητό της τηλέφωνο ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα που διατηρούσε καταθέσεις.

Με το πρόσχημα της επικαιροποίησης των προσωπικών της στοιχείων για λόγους ασφαλείας την παρέπεμπε να πληκτρολογήσει τους κωδικούς της και ακολούθως να ολοκληρώσει την διαδικασία απαντώντας σε γραπτό μήνυμα από 4ψήφιο νούμερο που ουσιαστικά άνοιγε διάπλατα το δρόμο στους επιτήδειους για πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό της.

Δεν υπήρχε τίποτα στην όλη διαδικασία που να κινήσει υποψίες στη νεαρή γυναίκα. Μία ημέρα αργότερα αντιλήφθηκε πως η κάρτα ήταν μπλοκαρισμένη και απευθυνόμενη στην τράπεζα ανακάλυψε πως ο λογαριασμός της είχε αδειάσει.

Εμβρόντητη η 33χρονη ενημερώθηκε πως σε 6 διαφορετικές συναλλαγές οι απατεώνες είχαν αφαιρέσει από τον λογαριασμό της συνολικά 3 χιλιάδες ευρώ. Προχώρησε άμεσα σε καταγγελία στην αστυνομία τονίζοντας εμφατικά πως η όλη διαδικασία ήταν απόλυτα καλοστημένη και δεν υπήρχε τίποτα στην πλατφόρμα, τα λινκ και τα μηνύματα που δέχτηκε που να διαφέρει από εκείνα ενός πραγματικού τραπεζικού ιδρύματος.

Προκαλεί πραγματικά προβληματισμό η έκρηξη των περιστατικών εξαπάτησης. Μόνο την τελευταία εβδομάδα ,σε τοπικό επίπεδο καταγράφηκαν περιστατικά με μαϊμού λογιστές να πείθουν μέσω τηλεφώνου τα θύματα τους για την επιδότηση των 600 ευρώ για το ρεύμα. Με πλασματικές δήθεν κερδοφόρες επενδύσεις μέσω διαδικτύου και με διαδικτυακές αγγελίες για ανύπαρκτα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Η αύξηση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ραγδαία και το ίδιο και τα κρούσματα απάτης με τους ποντικούς του διαδικτύου να αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να πείθουν τα θύματα τους και να αποσπάσουν χρήματα  κυριολεκτικά με λίγα κλικ χωρίς να κινούν υποψίες .

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook