Σε λίγο οι Έλληνες θα πηγαίνουν με τα… πόδια: Ξεπέρασε τα δύο ευρώ η αμόλυβδη!

Εγκεφαλικό από τις τιμές των καυσίμων

Σε απόγνωση οι οδηγοί με τις τιμές καυσίμων που βλέπουν στα πρατήρια. Βάζουν 20 ευρώ και ο δείκτης δεν ανεβαίνει καν…

«Φωτιά και λάβρα» η βενζίνη σε όλη την Ελλάδα

Σε 15 από τα νησιά η τιμή της έχει ξεπεράσει ήδη τα 2 ευρώ και… συνεχίζει την ανηφόρα. 18,5% πάνω η τιμή από την αρχή του χρόνου και 24% σε σχέση με πέρυσι!

Και μόνο η απειλή των ΗΠΑ για εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία ήταν αρκετή για να εκτινάξει τις διεθνείς τιμές. Η τιμή στις αντλίες αλλάζει πολλές φορές την ημέρα και πάντα προς τα πάνω.

Στην επικράτεια η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο σε 35 από τους 52 νομούς. Και οι υπόλοιποι ωστόσο βρίσκονται μια ανάσα από τα 2 ευρώ, αφού ο φθηνότερος νομός είναι η Φλώρινα με μέση τιμή, όμως, στο 1,97 ευρώ.

Το πετρέλαιο κίνησης οδεύει προς το 1,8 ευρώ το λίτρο, ξεπέρασε το 1,4 ανά λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει σκαρφαλώσει στα 426 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με αρκετές χώρες της Ευρώπης να ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Η Κομισιόν ανακοινώνει νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Στο εσωτερικό, και εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιδότηση στο ρεύμα που θα αφορά στον μήνα Μάρτιο, η οποία αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

newsbreak.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε λίγο οι Έλληνες δεν θα πηγαίνουν μόνο με τα πόδια, αλλά δεν θα έχουν και ψωμάκι να φάνε…. Θα φοράνε όμως τις μασκούλες για να μην κολλήσουν κορωνοϊό…..

  2. Που είναι οι μπατριώτες να κάνουνε κανένα συλλαλητήριο για την ακρίβεια; Ή μόνο η ήδη ξεπουλημένη Μακεδονία (σ.σ ο Τσίπρας) τους πονούσε; Η τσέπη τους μάλλον βαστάει και 3€ το λίτρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ