Σε λειτουργία από την Περιφέρεια Κρήτης η πλατφόρμα mentoring.sw.hmu.gr για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

σε-λειτουργία-από-την-περιφέρεια-κρήτ-1624872

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους (ΤΕΒΑ) που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεργαζόμενη με το ΕΛΜΕΠΑ δημιούργησε την παρακάτω πλατφόρμα Μέντορινγκ:

https://mentoring.sw.hmu.gr/

Όπως εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Σ. Καμπουράκης, σκοπός της πλατφόρμας είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και η εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας. Εθελοντές από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν αξιολογηθεί μέσω προσωπικής συνέντευξης, συμμετέχουν ως μέντορες και συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον, εξελίχθηκε η πλατφόρμα με σκοπό την άμεση εύρεση εργασίας για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να βρει εργασία, πέραν των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, με άμεσο και εύκολο τρόπο. Η πλατφόρμα λειτουργεί ως εξής:

*             Εκείνος που αναζητά εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων (κουτιών) το δικό του προφίλ.

*             Ο εργοδότης αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά.

Με κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook