Σε κρίσιμη κατάσταση ανεμβολίαστος μοναχός με την μετάλλαξη «Δέλτα»

σε-κρίσιμη-κατάσταση-ανεμβολίαστος-μ-1086591

Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρούσματος της μετάλλαξης Δέλτα στον Άγιον Όρος. Πρόκειται για έναν 49χρονο μοναχό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, η ανησυχία των ειδικών συνίσταται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει στην πράξη ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού όχι μόνο μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα, αλλά έχει το ίδιο καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία.

«Ο μοναχός μπήκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο με την ινδική μετάλλαξη Δέλτα και μέσα σε δύο μέρες είχε ταχύτατη επιδείνωση παρά την προσπάθεια των πνευμονολόγων, γιατί έχουμε εξειδικευμένα τμήματα με διπλές παροχές οξυγόνου.

Δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στην διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως είναι και η λοιμογόνος δράση της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε κι εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, ο άνθρωπος αυτός ήταν σε σκήτη στον Άγιον Όρος, άρα δεν είχε και πολλές επαφές», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναχός δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook