Σε κινητοποίηση για τα κενά στην Πρωτοβάθμια καλεί ο ΣΕΠΕ Χανίων – Τι καταγγέλλει

σε-κινητοποίηση-για-τα-κενά-στην-πρωτο-797158

Μετά από τους 11.700 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και τις 24.806 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Τα σχολεία μας την 1η Σεπτέμβρη θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους εκπαιδευτικούς με τα κενά στο νομό να αγγίζουν τριψήφιο νούμερο.

Τα σχολεία μας ανοίγουν σε λιγότερο από 15 ημέρες, και στην επιφάνεια έρχονται ξανά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφαλή λειτουργία τους, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, την λήψη των απαραίτητων μέτρων εντός και εκτός σχολικής μονάδας για την απρόσκοπτη έναρξη των μαθημάτων.

Αν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα λειτουργικά κενά το αμέσως επόμενο διάστημα, οι σχολικές μονάδες του νομού θα λειτουργούν υποστελεχωμένες μέχρι την πραγματοποίηση δεύτερης φάσης προσλήψεων η οποία είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Ομαλή έναρξη της νέας σχ. χρονιάς για μας σημαίνει:

  1. Προγράμματα στα σχολεία από την πρώτη μέρα με όλες τις ειδικότητες και τις υποστηρικτικές δομές σε πλήρη ανάπτυξη σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.

  2. Μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

  3. Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ανάμεσα στους μόνιμους και τους αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευση Χανίων στο υπουργείο Παιδείας και μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών απαιτούνται ακόμη πάνω από 237+ 28 ΖΕΠ εκπαιδευτικοί:

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

6

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

0

ΑΓΓΛΙΚΗΣ

11και 1ΜΩ

ΑΓΓΛΙΚΗΣ σε Ν/ΓΙΑ

13ΜΩ

Φ. ΑΓΩΓΗΣ

5

ΓΑΛΛΙΚΗΣ

0

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ

2

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

5

Θ.ΑΓΩΓΗΣ

3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

3

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

9

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

2

Φ.ΑΓΩΓΗΣ

1

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

0

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

0

Θ.ΑΓΩΓΗΣ

0

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

0

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

139

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

24

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

12

ΕΒΠ

3

Καταγγέλουμε το σχεδιασμό του υπουργείου και την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε πολλούς μαθητές μας. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων να στείλει πλασματικά στοιχεία για την πραγματοποίηση των προσλήψεων στην Παράλληλη στήριξη αλλά και ακρως αντιπαιδαγωγική την απόφαση να γίνει διαχείριση των λειτουργικών κενών εις βάρος των μαθητών μας.

  • Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των αναγκών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου.

  • Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων την 1η Σεπτεμβρίου.

  • Καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού με 3μηνη σύμβαση.

  • Τη συμπερίληψη στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης, όλων των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση, ανεξαρτήτως πληρωμής παραβόλου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία την προσεχή σχολική χρονιά.

  • Την εξέταση και αποδοχή από το ΑΣΕΠ άμεσα, όλων των ενστάσεων που αφορούν απορριπτέους για μη καταβολή παραβόλου, εξομοίωση , λάθη και παραλείψεις, ώστε να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες κατάταξης και να έχουν δικαίωμα σε μόνιμο διορισμό ή πρόσληψη σε θέση αναπληρωτή.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων προχωρά σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 9πμ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να στηρίξουν την κινητοποίηση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook