Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων – Τι αποφάσισαν σε σύσκεψη

σε-κινητοποιήσεις-προχωρά-ο-σύνδεσμο-1543522

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των σωματείων την Δευτέρα 10/10 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μετά το κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με συμμετοχή συνδικάτων και φορέων του νομού.

Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην συζήτηση τα παρακάτω σωματεία και φορείς : ΟΤΑ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Χανίων, Σωματείο E-food και Σωματείο Διανομέων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Παράρτημα Μουσικού Συλλόγου Ν. Χανίων , Σωματείο security, Σωματείο Τροφίμων Ποτών , Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο Αγροτικού Συνεταιρισμού ,Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση , Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και Σύλλογος Γυναικών.

Έγινε ζωντανή κουβέντα και μεταφέρθηκε πείρα από κάθε κλάδο , γύρω από τα ζητήματα της ακρίβειας σε ενέργεια, βενζίνη και σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και για τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέδειξαν ότι ενώ όλες οι τιμές είναι στα ύψη, οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και αρκετοί συνάδελφοι κάνουν δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Τα ζητήματα υγείας, το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα που υπάρχουν , καθώς και ζητήματα συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών που καταπατούνται, αφού και στα Χανιά εργαζόμενοι και φοιτητές είναι στα δικαστήρια. Όλοι καταδίκασαν αυτές τις πρακτικές τονίζοντας ότι » Ο αγώνας συνεχίζεται δεν φοβόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι, ο ένας στον πλευρό του άλλου. »

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία ,που σε συνδυασμό με την πολιτική που ακολουθείτε από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ,οφείλονται οι αυξήσεις σε ενέργεια και φυσικό αέριο. Με την βάση της Σούδας που την έχουν μετατρέψει σε στόχο αντιποίνων ,συνεχίζει η πάλη να γίνει» λιμάνι των λαών».

Με κεντρικό σύνθημα » Λαέ μην σφίγγεις άλλο το ζωνάρι» όλοι οι εκπρόσωποι τόνισαν την αναγκαιότητα η Απεργία στις 9 Νοεμβρίου να είναι πετυχημένη και αυτό θα γίνει με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις του κάθε Σωματείου και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς!

Από την σύσκεψη αναδείχτηκε η ανάγκη για διεύρυνση και της επιτροπής κατά της ακρίβειας με περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς.

Ήδη λειτουργεί η αποθήκη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και το λαϊκό φροντιστήριο που διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του.

Επίσης αποφασίστηκε :

20 Οκτωβρίου απεργιακό συλλαλητήριο στις 7 μμ. στην Δ. Αγορά, δίπλα στον Αγώνα των υγειονομικών

Παρέμβαση στην ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα σε σπίτια συναδέλφων

Παρέμβαση σε Τράπεζα για να μην πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός σπιτιού συναδέλφου.

Όλοι και όλες στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. Στην Δημοτική Αγορά ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook