Σε κατάσταση σοκ το Μαξίμου από την παρέμβαση Καραμανλή

σε-κατάσταση-σοκ-το-μαξίμου-από-την-παρ-1516707

Σε σοκ βρίσκεται το μέγαρο Μαξίμου μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης και στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η αλήθεια είναι πως το Μαξίμου δεν περίμενε την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας προφανώς την έως τώρα σιωπή του ως αδυναμία και ως όχι ως «θέση αρχής» να μην μιλά προκειμένου να μην παρεμποδίσει το νέο αρχηγό να αναπτύξει την πολιτική του και να κριθεί από τους πολίτες.

Η υπόθεση της παρακολούθησης ενός πολιτικού αρχηγού, ενός δημοσιογράφου και τόσων άλλων προσώπων (και δεν μιλούμε για όποιους κρίνεται να παρακολουθούνται για πραγματικούς λόγους εθνικής ασφάλειας) ήταν μια υπόθεση που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ο πρώην πρωθυπουργός. Όχι μόνο γιατί και ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης –δείχνοντας, μάλιστα, προς την κατεύθυνση της αμερικάνικης πρεσβείας- κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και γιατί το μείζον σκάνδαλο αφορά την καρδιά της δημοκρατίας, την ελευθερία της κάθε προσωπικότητας. Πραγματικά είναι εκτός λογικής να παρακολουθείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους και μετά κιόλας να τους εγκαλείς ότι δεν είναι υπεύθυνοι που δεν έρχονται να τους ενημερώσεις στο αυτί για κάτι που μετά λες ότι δεν γνώριζες!

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

-Ο Κώστας Καραμανλής έσωσε την τιμή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ποτέ μια ολόκληρη παράταξη δεν πρέπει να την παίρνει μαζί του ο αρχηγός, όποιος και αν είναι αυτός!

-Ενίσχυσε την υστεροφημία του, καθώς αν δεν μιλούσε για το θέμα θα απογοήτευε τον οποιονδήποτε πίστευε –και πιστεύει- σε αυτόν!

Ταυτόχρονα όμως σήκωσε ψηλά τον πήχυ για πολλούς:

-Πρώτα απόλους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Θα ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ ή θα επιχειρήσει να υποβαθμίζει την παρέμβασή του –με τα γνωστά «πιστόλια» να αναλαμβάνουν δράση στο παρασκήνιο και το προσκήνιο; Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως το βράδυ χθες ο πρωθυπουργός δεχόταν εισηγήσεις «καθάρισε, γιατί αλλιώς δεν στέκεσαι»!

-Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ (κάποιοι –και σωστά- λένε με τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή) και που σήμερα είναι ο επικεφαλής των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, θα τοποθετηθεί ή θα σιωπήσει;

– Οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα συνεχίσουν να χειροκροτούν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είπε ο Κώστας Καραμανλής;

-Οι επίδοξοι «δελφίνοι» θα συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε; Έστω και αν είναι κορυφαίοι υπουργοί;

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το παιχνίδι εξουσίας τώρα ξεκινά!

ΥΓ: Κάποιοι που εξακολουθούν να φέρουν τον χαρακτηρισμό «καραμανλικοί» αλλά τώρα έχουν το μυαλό τους στην εύνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να επανεκλεγούν ή σε τυχόν ανασχηματισμό να γίνουν …υφυπουργοί, έπαιρναν χθες βράδυ τηλέφωνο δημοσιογράφους και επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν το περιεχόμενο της ομιλίας Καραμανλή! Πώς το έλεγε ο ποιητής, «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,/τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».

Β. Σκ. – ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook