Σε κατάσταση νευρική κρίσης το Μαξίμου: Ο Σαμαράς, το Predator και οι νέες αποκαλύψεις

σε-κατάσταση-νευρική-κρίσης-το-μαξίμο-1551905
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Οι 156 βουλευτές της ΝΔ πειθάρχησαν στο σύνολό τους στην κομματική γραμμή και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ. Ακόμα και όσοι είχαν διαφωνήσει έντονα και δημόσια, όπως η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, διότι η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει και κανείς δεν θέλει να ρισκάρει τη σχέση με τους ψηφοφόρους του.

Αυτό, ωστόσο, σε τίποτα δεν καθησυχάζει τη διάχυτη αγωνία που επικρατεί στο στρατόπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την επόμενη μέρα, καθώς το παρασκήνιο οργιάζει από πληροφορίες και φήμες περί επικείμενης δημοσιοποίησης στοιχείων που θα απαντούν στα ερωτήματα που έθεσε μετ’ επιτάσεων από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ είτε τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη είτε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν φτάσει, εκτός από τα πολιτικο-δημοσιογραφικά γραφεία και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης, διότι προφανώς αντιλαμβάνεται ότι αν οι φήμες επιβεβαιωθούν και δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που επιβεβαιώνουν πχ ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, τότε θα προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Όποιος αποφασίσει να τα δημοσιοποιήσει, θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου, και η πιθανή εφαρμογή του θα επιφέρει σφοδρότατη πολιτική σύγκρουση.

Και αυτή, θα είναι μόνο η αρχή μιας περιπέτειας, που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει, όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο της, αλλά όσο περνάει ο καιρός, ενισχύει την εντύπωση ότι οι εξελίξεις κινούνται ερήμην των πρωταγωνιστών, από δυνάμεις που πλέον βρίσκονται εκτός της επιρροής τους.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, υπουργοί και βουλευτές επικοινωνούσαν μεταξύ τους αλλά και με δημοσιογράφους, με εμφανή αγωνία να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι επίκειται η αποκάλυψη στοιχείων, ακόμα και απομαγνητοφωνημένων κασετών, που μοιραία θα επιφέρουν τεκτονικές εξελίξεις.

Άλλωστε, το κλίμα είναι ήδη έκρυθμο μετά το «βόλι» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «αν η κυβέρνηση έκανε παρακολουθήσεις, θα ήταν δημοκρατική εκτροπή» αλλά και τον νέο, διεθνή διασυρμό, μετά την αποκάλυψη των New York Times, ότι η εταιρεία Intellexa, που εμπορευόταν το παράνομο λογισμικό Predator, το εξήγαγε και σε άλλες χώρες.

Μία βαριά ατμόσφαιρα, που έγινε ακόμα πιο πνιγηρή, όπως παραδέχονται κυβερνητικοί βουλευτές, μετά την άρον – άρον αποχώρηση του Κ. Μητσοτάκη από τη βουλή, την πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, η οποία από τους περισσότερους ερμηνεύτηκε ως έκρηξη αδυναμίας μπροστά στο αναπόδραστο…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook