Σε κατάληψη το Μουσικό Σχολείο των Χανίων

σε-κατάληψη-το-μουσικό-σχολείο-των-χαν-966794

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Οι μαθητές όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα πανό διαμαρτυρίας που έχουν τοποθετήσει στο σχολείο στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά υποδομές που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει ένα μουσικό σχολείο.

Άλλωστε ανάλογα αιτήματα είχαν βάλει σε κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει πριν λίγες εβδομάδες στο κέντρο της πόλης (δείτε εδώ).

Οι μαθητές σημείωναν μεταξύ άλλων πως το κτίριο είναι πολύ μικρό για καλύψει τις ανάγκες τους ενώ λείπουν επίσης στούντιο ηχογράφησης, κατάλληλα όργανα κλπ.

Η ανακοίνωσή του:

«Υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων, μαθητών και διεύθυνσης. Είναι φανερό αυτό αν σκεφτείτε ότι μέχρι το 2017 το σχολείο είχε ενεργό δράση όχι μόνο στον τομέα των μουσικών δραστηριοτήτων αλλά και σε μαθήματα γενικής παιδείας όπως η Φυσική – θυμίζω είχαμε ανέβει Αθήνα γιατί είχαμε κατασκευάσει 4 σεισμογράφους.

Το σχολείο έχει πάρει τον κατήφορο από το 2018 και είμαστε στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Τη Διεύθυνση την ενδιαφέρει πλέον περισσότερο τα μαθήματα γενικής και όχι της μουσικής, το Μουσικό Σχολείο έχει χάσει πια την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Για παράδειγμα η Διεύθυνση αρνήθηκε την πρόταση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητή μουσικών σπουδών, να συμμετάσχει η χορωδία του σχολείου μας σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την περσινή χρονιά με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Σύλλογος Γονέων να πάρει την καθηγήτρια της χορωδίας και παιδιά του σχολείου και να μετονομάσει τη χορωδία ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι γονείς προσπάθησαν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τη Διεύθυνση. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά.»

Επιπλέον οι μαθητές ζητούν να υπάρξει διεκδίκηση ενός καταλληλότερου κτιρίου για τη στέγαση των αναγκών του μουσικού σχολείου:

«Πριν από δυο χρόνια όταν είχε γίνει ένα σχολικό συμβούλιο δεν παρευρέθηκε κανένας από το σχολείο μας ώστε να διεκδικηθεί κτίριο για εμάς μέσω ΣΔΙΤ. Εμείς οι μαθητές και οι γονείς απαιτούμε σχολείο κατάλληλο.»

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Διεύθυνσης, των γονέων και των μαθητών σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό σημείο επικοινωνίας.

Zarpanews.gr

One thought on “Σε κατάληψη το Μουσικό Σχολείο των Χανίων

  1. Διαβάστε λίγο καλύτερα την ανακοίνωση των παιδιων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επικοινωνία μαθητών και διεύθυνσης και η αδιαφορία της διεύθυνσης ως προς τους μαθητές, τους γονείς και το σχολείο εν γένει. Την κατάληψη την έκαναν οι μαθητές. Αυτούς έπρεπε να ρωτήσετε για τα αιτήματα τους και όχι τον διευθυντή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook