Σε καραντίνα τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη

σε-καραντίνα-τα-χωριά-ζουμπούλι-και-αρ-1030854

Την επιβολή αυστηρής καραντίνας σε δύο χωριά της Ξάνθης για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε την ενημέρωση και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, απόντος του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς παραμένει στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, πέραν των έκτακτων μέτρων στο Κρανίδι, ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχών για επιβολή αυστηρής καραντίνας στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης, της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Στα δύο χωριά, όπου διαμένουν 250 κάτοικοι, επιβάλλεται 14ήμερη καραντίνα, ενώ οι τοπικές Αρχές θα φροντίσουν για την τροφοδοσία των πολιτών για το ανωτέρω διάστημα.

Νέα αυστηρή καραντίνα για τον κορωνοϊό στον Δήμο Μύκης

Στις 25 Μαρτίου, το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης είχε τεθεί σε καραντίνα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Και τότε, την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων είχε συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook