Σε καραντίνα οι τουρίστες που γύρισαν από Ελλάδα σε Ουαλία και Σκωτία – Πιέσεις να επεκταθεί το μέτρο και στην Αγγλία

σε-καραντίνα-οι-τουρίστες-που-γύρισαν-1099257

Μετά την πτήση της TUI από Ζάκυνθο, που έφθασε γεμάτη κρούσματα στον προορισμό της, και η Σκωτία μετά την Ουαλία αποφάσισε να εφαρμόσει καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα. Πιέσεις στον Τζόνσον να εφαρμόσει την ίδια πολιτική στην Αγγλία.

Η πτήση της TUI από Ζάκυνθο σε Κάρντιφ, με τα πολλά θετικά κρούσματα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μαρτυρία μίας επιβάτη που μίλησε για παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας θορύβησε τις Αρχές. Μετά την Ουαλία και η Σκωτία βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από Ελλάδα.

Πιέσεις δέχεται και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να εντάξει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών από τις οποίες κατά την επιστροφή τους, οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε χθες ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν από την χώρα μας θα πρέπει να απομονώνονται επί δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Ουαλίας να θέσει σε 15ημερη καραντίνα όσους επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο.

Αίτημα της Σκωτίας

Εν μέσω φόβων ότι οι τουρίστες, ειδικά οι νέοι , που επιστρέφουν από την Ελλάδα στη Βρετανία, μπορεί να έχουν μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19, η κυβέρνηση του Λονδίνου θα εξετάσει το αίτημα της Σκωτίας να συμπεριλάβει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες που επιστρέφουν στην Βρετανία, θα πρέπει να μπαίνουν σε 15ημερη καραντίνα.

Το Λονδίνο να λάβει τις αποφάσεις του εντός των επόμενων ωρών μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απερισκεψία των «covidiots» επιβατών σε πτήση της TUI από Ζάκυνθο στο Κάρντιφ της Ουαλίας με το πλήρωμα να επιδεικνύει ανοχή και αδράνεια, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφέρει ότι, από τους 16 επιβάτες (σε σύνολο 193) που βρέθηκαν θετικοί στην πτήση 6215 της 25ης Αυγούστου, οι επτά μολύνθηκαν εν ώρα πτήσης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Επιβάτης της πτήσης της TUI από την Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ ισχυρίζεται ότι το πλήρωμα ήταν ανίκανο να επαναφέρει στην τάξη τους «covidiots» που έβγαλαν την μάσκα αδιαφορώντας αν θα θέσουν σε κίνδυνο τους συνεπιβάτες τους κι έκοβαν βόλτες στον διάδρομο για να συνομιλήσουν με φίλους και γνωστούς .

Σε συζήτηση το καθεστώς που θα ισχύσει με την Ελλάδα

Ο βρετανικός Τύπος επισημαίνει ότι η Βρετανία δέχεται πιέσεις να επανεξετάσει τους κανόνες καραντίνας για την Ελλάδα αφού η Σκωτία και η Ουαλία εισήγαγαν νέα μέτρα σχετικά με τις ανησυχίες τους μετά με την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι ταξιδιώτες από την Ελλάδα θα έπρεπε να απομονωθούν για 14 ημέρες από αύριο ( Πέμπτη), ενώ η Ουαλία ζητά να μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από το νησί της Ζακύνθου.

Από την πλευρά του , το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει γίνει προς το παρόν καμία αλλαγή στους κανόνες που ισχύουν σε ότι αφορά την Αγγλία, αλλά ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Βογκαν Γκέτινγκ δήλωσε ότι θα πιέσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για επείγουσα συνάντηση προκειμένου να εξεταστεί ο πιθανός κίνδυνος για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Πηγή: pagenews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook