Σε «καραντίνα» οι εμβολιασμένοι που θα κολλήσουν κορονοϊό – Πότε πρέπει να κάνουν τεστ

σε-καραντίνα-οι-εμβολιασμένοι-που-θ-1230470

Τι κάνουν σε περίπτωση που κολλήσουν κορονοϊό ή έχουν στενή επαφή με κρούσμα. Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η μετάλλαξη Ομικρον αλλάζει τα δεδομένα και για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο κλοιός αρχίζει να στενεύει γύρω από όσους έκαναν το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για καραντίνα και σημαντικό περιορισμό στις μετακινήσεις για όσους εμβολιασμένους κολλήσουν κορονοϊό ή έρθουν σε επαφή με κρούσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με την σύσταση του ΕΟΔΥ, χρήσιμο είναι να κάνουν τουλάχιστον δύο τεστ σε διάστημα 7 με 10 μέρες.

«Στις οδηγίες που είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Επιτροπή τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε πει, ότι οι εμβολιασμένοι ή πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, αλλά οφείλουν τα τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους για τις επόμενες 14 ημέρες. Ούτε συστήναμε ειδικό εργαστηριακό έλεγχο, εκτός κι αν πρόκειται για κλειστές δομές», είπε αρχικά.

Παράλληλα, διευκρίνησε το εξής:

«Με δεδομένη την κυκλοφορία ενός πιο μεταδοτικού στελέχους (σ.σ. μετάλλαξη Ομικρον), όλοι οι εμβολιασμένοι μετά από στενή επαφή με κρούσμα θα πρέπει να μειώσουν την κινητικότητα τους και να διενεργήσουν τουλάχιστον δύο τεστ στις επόμενες 7 με 10 μέρες, έτσι ώστε να προστατεύσουν το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook