Χανιά | Σε γενική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου καλούν σωματεία του νομού – Όλες οι ανακοινώσεις

Σε γενική απεργία καλούν σωματεία και σύλλογοι του νομού Χανίων και σε συγκέντρωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Οι ανακοινώσεις τους:

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων 

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι ζούμε στην καθημερινότητα μας την ακρίβεια σε είδη λαϊκής ανάγκης, ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο και νοίκι. Σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς ,τις ελλείψεις σε υγεία και Παιδεία, με τις άθλιες συνθήκες εργασίας σε αρκετούς χώρους δουλειάς, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο οξυμένη και δύσκολη.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι

Είναι ανάγκη όλοι μας να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι μια σημαντική παρακαταθήκη, με νίκες που επέδειξαν ότι μόνο μέσα από ένα σωματείο με σωστό προσανατολισμό μπορεί να απαιτήσει και να έχουμε αποτελέσματα.
Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός για να στείλουμε το μήνυμα μας σε κυβέρνηση και μεγάλο εργοδοσία ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η πρόταση που έχουμε για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων και να παλέψουμε με κλαδικές συμβάσεις που θα κατοχυρώνουν αυξήσεις στους μισθούς, ωράριο εργασίας, επιδόματα, μέτρα προστασίας υγείας και μέτρα ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Η οργή, το άγχος και η στεναχώρια που νιώθουμε δεν είναι τυχαία συναισθήματα! Η εντατικοποίηση ιδιαίτερα σε περιοχές και χώρους δουλειάς που έχουν αυξημένο τουρισμό στα Χανιά έχει χτυπήσει κόκκινο, που ενισχύεται με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα….Σωτήρες με voucher και pass δεν θέλουμε!
Με όπλο το Σωματείο μας, ενωμένοι με αλληλεγγύη παλεύουμε ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Διεκδικούμε :
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργασίμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, επαναφορά τριετιών
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
Ε. Σ. Υ για όλους δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό- να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό- υλικά- κτίρια.

Δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους ,που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας με προσλήψεις μόνιμων δασκάλων καθηγητών, καθαριότητα. Τάξεις με λίγα παιδιά, αναλώσιμα και νέες τεχνολογίες στα εργαστηριακά μαθήματα!

Όλοι στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην Δημοτική Αγορά.»

Η ΕΛΜΕ Χανίων

Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών για περισσότερα από 10 χρόνια σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό που καταγράφεται πλέον στη χώρα μας και εκτινάσσει στα ύψη το κόστος των ενοικίων, των λογαριασμών, των μετακινήσεων αλλά και των βασικών ειδών, οδηγεί στην αδυναμία των εκπαιδευτικών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαιτούμε:

1. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσω υπογραφής συλλογικών συμβάσεων.

2. Άμεση αύξηση μισθών ίση – κατ’ελάχιστο- με τον ρυθμό του πληθωρισμού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

3. Άμεσο μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17.

4. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις που έφεραν τα μνημόνια, καθώς και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

5. Άρση των μισθολογικών ανισοτήτων με οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

6. Αύξηση των αποζημιώσεων για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).

7. Επαναφορά στο εκπαιδευτικό ωράριο που ίσχυε προ μνημονίων.

8. Μέτρα στήριξης για όσους/ες εργάζονται μακριά από την κατοικία τους.

9. Αύξηση χρηματοδότησης σε Παιδεία και Υγεία. Να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ

 Σωματείο χειριστών εκσκαφικών και ανυψωτικών μηχανημάτων Χανίων

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
  •  Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα  
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
  • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους

 

 • Άρση του Νόμου που επιτρέπει τον χειρισμό «κλαρκ» από ανειδίκευτους.

 

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η Ένωση Γονέων Χανίων

Στις 9 Νοέμβρη, στις 10π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, οι γονείς, μαζί με τα παιδιά μας και όλους τους εργαζόμενους φωνάζουμε: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»!

Οι Ενώσεις Γονέων Αποκορώνου, Χανίων και Κισσάμου, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών μας, στηρίζουμε τον αγώνα όλων των εργαζομένων, τον αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι με την απεργία της 9ης Νοέμβρη διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και ένα καλύτερο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές, χωρίς να χρειάζεται εμείς οι γονείς να βάζουμε διαρκώς το χέρι στην τσέπη.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας γονέων είναι μέλη των δεκάδων σωματείων και οργανώσεων που συμμετέχουν στη γενική απεργία, γι’ αυτό και καλούμε κάθε γονέα, κάθε Σύλλογο, σε στήριξη της απεργίας και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10 πμ, προκειμένου να αναδειχτούν, εκτός από τα ειδικότερα αιτήματα του κάθε χώρου, τα τεράστια προβλήματα των σχολείων και της Παιδείας.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όπως

 • Στον εργάτη, τον εμποροϋπάλληλο, που δε «βγάζει» τον μήνα και αδυνατεί να στηρίξει το παιδί του στον αγώνα της μόρφωσης στο δήθεν δημόσιο σχολείο,
 • στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο που αγωνίζεται «ματώνοντας» οικονομικά να σπουδάσει το παιδί του, για να έχει ένα καλύτερο μέλλον,
 • στους γιατρούς και στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας που με αυτοθυσία αγωνίστηκαν και αγωνίζονται μέσα στην πανδημία για την υγεία του λαού, ενώ αρκετοί βρίσκονται σε αναστολή,
 • στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό που γυρνά με μια βαλίτσα στο χέρι την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του, πηγαίνοντας συχνά σε τρία και τέσσερα σχολεία και, πριν προλάβει καλά καλά να γνωρίσει τους μαθητές του, αναγκάζεται να τους αποχαιρετίσει σε λίγους μήνες, γιατί απολύεται. Που αμείβεται με μισθό που ούτε τις βασικές του ανάγκες δεν μπορεί να καλύψει,
 • σε όλο τον λαό μας που δεν αντέχει να «σφίξει κι άλλο το ζωνάρι».

Για μας οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, έχουν όνομα, είναι ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Αργυρώ που είτε ως γονιός είτε ως εκπαιδευτικός όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και πριν, εργάζεται σκληρά, αλλά, αντί να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον 21ο αιώνα, αυτός και τα παιδιά του, αναγκάζεται διαρκώς να κάνει περικοπές, ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής, στην φροντίδα της υγείας του, να επιλέγει διαρκώς ποια ανάγκη του θα καλύψει σε βάρος άλλης.

Γι’ αυτό λέμε μαζί με όλους τους άλλους εργαζομένους και τις εργαζόμενες ένα μεγάλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»!

Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Κριτήριό μας είναι οι ανάγκες μας και τα όνειρα των παιδιών μας.

Και σε αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου πρώην Μαρινόπουλος στην Κρήτη 

  Απεργούμε και Απαιτούμε:

 • Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
 • Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.
 •  Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)
 • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα  
 • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους
 • Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους

Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Χανίων

Συναδέλφισσσες-οι,

Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Χανίων συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ αύριο 9 Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρών.

✔ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

✔ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΔΙΣΑ 

Τα Σωματεία Εργαζομένων στην αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022, και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλούν τα μέλη τους να δώσουν δυναμικό παρών.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε

 • Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση 
 • Άμεσα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης και ταυτόχρονα αύξηση των μισθών μας.
 • Απαιτούμε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
 • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 
 • ΣΣΕ με βάση της ανάγκες μας. 
 • Απαιτούμε το βιοτικό επίπεδο που μας ανήκει. 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΙ ΔΙΟΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σωματείο Εργαζομένων Μεταφορικών Επιχειρήσεων Δυτικής Κρήτης “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ”

Το Σωματείο Εργαζομένων Μεταφορικών Επιχειρήσεων Δυτικής Κρήτης «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών.

✔ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

✔ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ.
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
 • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

 • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους αλλά και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Όλοι μαζί να διαδηλώσουμε για την δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας εξαιτίας των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν αλλά και την κρίση του κόστους ζωής. 

Απαιτούμε:

 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και την κήρυξη της ως Γενικώς Υποχρεωτική για εργαζόμενους και εργοδότες.
 • Την επαναφορά της χρονικής διάρκειας επιδότησης ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.
 • Επαναφορά της απόδοσης «εφάπαξ» στην εικοσαετία. 
 • Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης. 
 • Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με ανθρώπινο δυναμικό. 
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Χανίων

Συναδέλφισσσες-οι,

Το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:30 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών.

 

Απεργούμε και Απαιτούμε:

 • Άμεσα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης και ταυτόχρονα αύξηση των μισθών μας.
 • Σταθερή, μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους μας.
 • Απαιτούμε το βιοτικό επίπεδο που μας ανήκει. 
 • Απαιτούμε τη παιδεία και την υγεία που μας αξίζει. 
 • Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας. 
 • Απαιτούμε τις συντάξεις που μας κλέψανε. 

 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας Δυτικής Κρήτης 

Συναδέλφισσες -οι, 

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που  πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους «security» αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά.

Συνάδελφοι, αυτό που μας προετοιμάζουν και μας παρουσιάζουν ότι θα έρθει, θα έρθει και θα είναι δύσκολο. 

ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας και υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τις ανάγκες μας.
 • Απαιτούμε μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης.
 • Απαιτούμε το βιοτικό επίπεδο που μας ανήκει. 
 • Απαιτούμε τη παιδεία και την υγεία που πληρώνουμε αδρά. 
 • Απαιτούμε τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. 
 • Απαιτούμε τις συντάξεις που μας κλέψανε. 
 • Απαιτούμε να έχουμε θέση στις αποφάσεις που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί τους φίλους και τα μέλη του όλους τους Χανιώτες και Χανιώτισσες στην απεργία των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά:
Αγωνιζόμαστε για:

-Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων
– Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
– Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη
– Για το δικαίωμα στην Εργασία – Για Εργασία με δικαιώματα
– Υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία
– Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων Νεάρχου 36 την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 10:00.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγειρίων Χανίων:

Όλοι στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στην Δημοτική Αγορά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Όλοι ζούμε στην καθημερινότητα μας την ακρίβεια σε είδη λαϊκής ανάγκης, ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο και νοίκι. Σε συνδυασμό  με τους χαμηλούς μισθούς ,τις ελλείψεις σε υγεία και Παιδεία, με τις  άθλιες συνθήκες εργασίας σε αρκετούς χώρους δουλειάς, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο οξυμένη και δύσκολη. 

Δεν σκύβουμε το κεφάλι

Είναι ανάγκη όλοι μας να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι μια σημαντική παρακαταθήκη, με νίκες που επέδειξαν ότι μόνο μέσα από ένα σωματείο με σωστό προσανατολισμό μπορεί να απαιτήσει και να έχουμε αποτελέσματα.

Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου είναι ένας σταθμός για να στείλουμε το μήνυμα μας σε κυβέρνηση και μεγάλο εργοδοσία ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Τα έσοδα για τον τουρισμό/επισιτισμό φέτος πλησιάζουν αυτά του 2019 και οι αφίξεις εξωτερικού στην Κρήτη το 2022 έχουν ξεπεράσει τα 4,1 εκ. Το αεροδρόμιο Χανίων έχει ξεπεράσει το ιστορικό του ρεκόρ.

Σε μια σεζόν που ακόμα μια φορά έσπασε ρεκόρ μας σερβίρουν ακρίβεια, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος,ανεργία, φοροληστεία, παγωμένα σπίτια το χειμώνα, πανάκριβα καύσιμα,απάνθρωπες συνθήκες αμοιβής και εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στο κλάδο, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη,το νοσοκομείο μας και τα κέντρα υγείας σε κατάρρευση, καταστρατήγηση των συμβάσεων μας. Δε σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε απεργία στις 9 Νοέμβρη,  

Η οργή, το άγχος και η στεναχώρια που νιώθουμε δεν είναι τυχαία συναισθήματα! Η εντατικοποίηση ιδιαίτερα σε περιοχές και χώρους δουλειάς που έχουν αυξημένο τουρισμό στα Χανιά έχει χτυπήσει κόκκινο, που ενισχύεται με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα….Σωτήρες με voucher   και pass δεν θέλουμε!

Με κεντρικό σύνθημα ” Λαέ μην σφίγγεις άλλο το ζωνάρι” η απεργία στις  9 Νοεμβρίου να είναι πετυχημένη. Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Όλοι και όλες στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. Στην Δημοτική Αγορά ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!!!!

Διεκδικούμε : 

 • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.  
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 • Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. 
 • Ε. Σ. Υ για όλους δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό- να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό- υλικά- κτίρια. 

 

 • Δημόσια, δωρεάν Παιδεία  για όλους, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας με προσλήψεις  μόνιμων δασκάλων καθηγητών, καθαριότητα. Τάξεις με λίγα παιδιά, αναλώσιμα και νέες τεχνολογίες στα εργαστηριακά μαθήματα!

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων 

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη στη πόλη ή στην ύπαιθρο,νέα μητέρα,φοιτήτρια,

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνεται σε σένα που :

 • βιώνεις το άγχος πώς θα τα βγάλεις πέρα μ’ ένα μισθό ή ένα εισόδημα που δε φτάνει να καλύψει

ούτε τις βασικές ανάγκες τις δικές σου και των παιδιών σου, ενώ σε κυνηγάει το τσουνάμι της ακρίβειας και δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις, το ρεύμα, το ενοίκιο, το δάνειο, το σούπερ μάρκετ ή τις δραστηριότητες των παιδιών,

 • εργάζεσαι με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια που σε εξουθενώνουν και εξαφανίζουν τον

ελεύθερο χρόνο σου,

 • είτε είσαι μισθωτή είτε με μπλοκάκι, αντιμετωπίζεις την εργοδοτική βία και τρομοκρατία

δουλεύοντας χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού,

 •  χρυσοπληρώνεις τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας για τους γιατρούς, τις εξετάσεις, τον

προγεννητικό έλεγχο, τον τοκετό, την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή τον παιδίατρο για το παιδί σου,

 • είσαι φορτωμένη με την αγωνία για τη μόρφωση των παιδιών σου, αφού  αποτελεί ατομική σου

υπόθεση,

 •  βγάζουν το σπίτι σου ή το μαγαζί σου στο σφυρί,
 • κατακλύζεσαι καθημερινά από τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που σε γεμίζουν

οργή αλλά και ανασφάλεια,

 • είσαι γεμάτη ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας

σε αυτόν.

Η ΟΓΕ σε καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 9ης Νοέμβρη.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα από το μόχθο μας. Πυκνώνουμε το ποτάμι της συλλογικής πάλης για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα δικαιώματα μας ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνουν με κέρδη τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους κλινικάρχες, τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας. 

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο  για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης» γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «κόφτες» σε βάρος μας.  Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της «προσαρμοστικότητας».

Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν «τσιμπάμε» στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου και συντήρησης», που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις ράγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δε θα “συμμορφωθούμε” με τις τρομοκρατικές διώξεις εργαζόμενων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στον πάγο. Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο! Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντας τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο.  Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και διεκδικούμε :

 •  Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.

 • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών,

ειδικά της πολύτεκνης και μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

 • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και

ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος  και άδειας μητρότητας.

 • Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο

επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

 • Δημόσια και δωρεάν παιδεία και προσχολική αγωγή.
 • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του λαού, με ευθύνη του κράτους. Κανένας φοιτητής,

καμία φοιτήτρια, κανένας αναπληρωτής, καμία αναπληρώτρια χωρίς στέγη .

 • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών

υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.) για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στα είδη

πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο

και ηλεκτρική ενέργεια, και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του

κόστους παραγωγής.

 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά

– λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση

των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση την Τετάρτη 9/11 στις 10:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών

Στις 9 Νοέμβρη καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των Τροφίμων- Ποτών να σηκώσουν κεφάλι! Καθημερινά μας λένε πως ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος, πως θα πεινάσουμε και θα παγώσουμε.

Εμείς που παράγουμε, επεξεργαζόμαστε και διακινούμε όλα τα τρόφιμα δε μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας αξιοπρεπώς, εμείς που παράγουμε τα πάντα, που πληρώσαμε την κρίση, πληρώσαμε την πανδημία, πληρώσαμε την ανάπτυξη, τώρα θα πληρώσουμε και τον πόλεμο.

Μας ξεζουμίζουν με τη φορολογία, με το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης για να τα δίνουν σε όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία, για να γίνονται επιδοτήσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για να μεγαλώνουν αυτοί τις τσέπες τους κι εμείς να πρέπει να ξαναβάλουμε το χέρι στην τσέπη για να πάει το παιδί μας στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, για να πάμε στο γιατρό, αφού όλα αυτά τα αφήνουν να ρημάζουν κι ας μας γδέρνουν καθημερινά!

Στον κλάδο μας, οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, κάνουν νέες επενδύσεις. Μας λένε πως αν κάνουμε υπομονή θα έρθουν καλύτερες μέρες, όμως η υπομονή μας εξαντλείται κάθε φορά που πάμε στο σουπερμάρκετ, κάθε φορά που πάμε στο βενζινάδικο, κάθε φορά που μας έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος.

Σε αυτές τις συνθήκες το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται υπερωριακά εκ των οποίων το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα υπερωριακά. Το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες.

Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Οργάνωση και αγώνας για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, για συλλογικές

συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό!

Η απεργία του Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να σταματήσει το αίσχος της κυβερνητικής

παρέμβασης στον κατώτερο μισθό. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις

συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε:

 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (εργολαβίες – ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.)

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα
Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

 

Η Ένωση Οικοδόμων Χανίων

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, και η Ένωση Οικοδόμων Χανίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τα γιαπιά, για την επιτυχία της απεργίας την Τετάρτη 9/11 10:00 στην Αγορά. Ήδη υπάρχουν κατακτήσεις από τους συναδέλφους με την βοήθεια του σωματείου μας πατώντας στο σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα μπροστά στην απεργία.

Βασικό αίτημα που παλεύεται είναι η εφαρμογή της Κλαδικής σύμβασης που υπόγραψε η Ομοσπονδία, όπου με την δυναμική παρέμβαση του σωματείου εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερα γιαπιά. Τελευταία επιτυχία είναι η εφαρμογή της νέας κλαδικής σύμβασης στο εργοτάξιο της Αγοράς όχι μόνο στους συναδέλφους που εργάζονται απ’ ευθείας στον υπεργολάβο αλλά σε όλους τους εργαζόμενους του έργου ασχέτως εταιρία που εργάζονται.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Να παραλύσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Δεν μπορούμε να σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι, βγαίνουμε στην αντεπίθεση για ζωή με δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Η ΕΣΗΕΠΗΝ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων σε συνεδρίασή τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου 2022 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

⦁ ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ
⦁ Απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας
⦁ Επαναφορά των περικοπών στις συντάξεις
⦁ Αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη
⦁ Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
⦁ Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
⦁ Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί αποτροπή της κερδοσκοπίας
⦁ Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
⦁ Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, όπως η ανεπαρκής επένδυση στην πράσινη ενέργεια και οι συνέπειες των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων.
⦁ Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν.
Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας, τις αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας και την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού».

Στην κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου συμμετέχει ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων

 

Ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων
και Μηχανημάτων Ν. Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς – Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης.

Κρίνεται επιτακτική ανάγκη και  καλούμε όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους, Επισκευαστές Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Χανίων να συμμετέχουν μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ στην κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην Δημοτική Αγορά και ώρα 10.30 π.μ. για τα προβλήματα που βιώνουμε  από τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας που σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας  επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα.

Όλοι μαζί  για να αντισταθούμε σε κάθε μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη και λειτουργία μας, αιτούμαστε:

⦁ Αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα
⦁ Επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις των 240 δόσεων.
⦁ Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από το ΚΕΑΟ για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
⦁ Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
⦁ Δυνατότητα νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης.
⦁ Αναστολή πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
⦁ Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.
⦁ Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
⦁ Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους
⦁ Περεταίρω μείωση της φορολόγησης.
⦁ Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.
⦁ Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
⦁ Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού
⦁ Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
⦁ Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα πρότυπα προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
⦁ Νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και μετατροπή του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών σε 90 ημέρες χωρίς αναγγελία στην Τειρεσίας Α.Ε.
⦁ Παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μετεγκατάσταση κοκ).
⦁ Μικροπιστώσεις για δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ με διαδικασίες “express”.
⦁ Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να προστατευθεί και το καλάθι των νοικοκυριών αλλά και  τα έσοδα των επιχειρήσεων.
⦁ Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων
⦁ Δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων
⦁ Καθορισμός ύψους δόσης με βάση πραγματικά στοιχεία τζίρου και εισοδήματος (30%)
⦁ Χορήγηση ασφαλιστική ικανότητας σε όλους τους ενεργούς επαγγελματίες, στους οποίους έχει διακοπεί λόγω οφειλών
⦁ Ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους, που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, οι οποίοι έχοντας οφειλή άνω των 20.000€, έχουν τερματίσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα
⦁ Eξορθολογισμό της λειτουργίας του ΟΑΕΕ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων

« O δύσκολος Χειμώνας που εδώ και καιρό μας λένε ότι θα έρθει για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους έχει φτάσει ήδη.

H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αυξήσεις σε ρεύμα-πετρέλαιο τους πλειστηριασμούς και τα κοψίματα στο ρεύμα οδηγούν μία μεγάλη μερίδα από εμάς στο λουκέτο.

Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και το όποιο οικονομικό αποτύπωμα άφησε δεν μας «ακούμπησε» όλους.

Ήρθε η ακρίβεια που εξαφάνισε το όποιο εισόδημα βγάλαμε. Έτσι για εμάς η βαρυχειμωνιά είναι ήδη εδώ παρούσα. Στο χέρι μας είναι ενωμένοι με αλληλεγγύη να την αντιπαλέψουμε, να δώσουμε ανάσες και προοπτική για να έχουμε δουλειά
στα μαγαζιά μας

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη είναι μία πρώτη καλή ευκαιρία να αντιδράσουμε να πάρουμε την υπόθεση επιβίωσης στα δικά μας χέρια.

Είναι ανάγκη να κλείσουμε τα μαγαζιά μας- έστω και για δίωρο-να κατέβουμε στην απεργιακή κινητοποίηση. Μαζί με τους εργαζόμενους ,τους μικρούς αγρότες να δηλώσουμε με την παρουσία μας. Να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο στη χαμοζωή που μας επιβάλλουν να ζούμε.

Η στάση μας και η συμμετοχή μας σε μία κινητοποίηση όσο μεγάλη κι αν είναι
σίγουρα ούτε αυτόματα λύνει προβλήματα ,ούτε κυβερνήσεις ανατρέπει,
ούτε τη βάρβαρη εχθρική κυβερνητική ευρωενωσιακή πολιτική την κάνει φιλική προς εμάς. Στέλνει όμως σοβαρά μηνύματα σε αποδέκτες που επηρεάζουν κύρια την καθημερινότητα που ζούμε. Πρώτα σε αυτούς που με την εφαρμογή των πολιτικών τους εξυπηρετούν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο τους επιχειρηματικούς ομίλους
στέλνοντας σε εμάς το λογαριασμό του λουκέτου και της ανεργίας.

Δεύτερο δίνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σε όλους αυτούς δηλαδή που διαχρονικά παίζουν παλαμάκια στην εκάστοτε κυβέρνηση για τα ψίχουλα που μας πετάνε από το μεγάλο φαγοπότι. Σε όλους αυτούς που ακολουθούν
κυβερνητική γραμμή που προωθεί τις πολιτικές που γεννούν φτώχεια και πείνα.

Tέλος δίνει ελπίδα και ανάσα αισιοδοξίας στους συναδέλφους που έχουν απογοητευτεί οι δε βλέπουν προοπτική μέσα από τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη κάνουμε την αρχή στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που έχουν εφαρμόσει αμέτρητους νόμους εναντίον μας.

Σε αυτούς που με επιστολές και κοινωνικούς διαλόγους καλλιεργούν την «υπομονή» σαν μορφή αρετής. Λες και με την υπομονή την καρτερικότητα ή την αφωνία μας κερδήθηκαν τα όποια δικαιώματά μας έχουν ακόμη απομείνει.

Λες και αυτό που ζούμε σήμερα το πάθαμε από την ανυπομονησία μας ή είναι μία κακιά στιγμή ή μια κακιά συγκυρία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός σάπιου συστήματος του καπιταλιστικού που η μια οικονομική κρίση θα διαδέχεται την άλλη με μοναδικές σταθερές από τη μία οι επιχειρηματικοί όμιλοι να συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη ενώ από την άλλη όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα να οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι τα περιθώρια αναμονής και αντοχών έχουν στενέψει και
όσο θα περνάει ο χρόνος χωρίς αντίδραση χωρίς διεκδίκηση τόσο θα μας πλακώνουν οι κανόνες και τα θέλω ενός κόσμου που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των συμφερόντων των λίγων.

Σε αυτές τις εξελίξεις σοβαρές είναι οι ευθύνες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που εδώ και καιρό έχει διαλέξει με ποιους είναι και για ποιους παλεύει.

Εξοργίζει η στάση τους που μετά από καυγά σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σύρθηκαν για να συμπαρασταθούν σε συνάδελφο που πλειστηριαζόταν το μαγαζί του.
Τα ίδια και χειρότερα τώρα για να πάρουν θέση ή τι στάση θα κρατήσει ο σύλλογος σε αυτή την απεργία. Καταρχήν αρνήθηκαν να πάρουν θέση υπερ.

Στην πορεία και ενώ είχαν δεσμευτεί ότι θα ακολουθούσαν την απόφαση της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης (για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων) επέλεξαν να κοροϊδεύουν τους συνάδελφους με τις ανακοινώσεις τους. Έτσι η απόφαση τις ΟΕΣΚ εξαφανίστηκε και την θέση της πήρε η κυβερνητική «γραμμή» για πανεθνική μέρα δράσης ( κάτι όπως την πανελλαδική μέρα δράσης για το μητρικό θηλασμό) ενημερώνοντας απλά τα μέλη μας ότι την Τετάρτη θα υπάρχει επικείμενη συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς.

Πουθενά για κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων, έστω και με δίωρο κλείσιμο.
Πουθενά οργάνωση για παρεμβάσεις στους συναδέλφους για το τι κάνουμε στη δύσκολη πραγματικότητα.

Για άλλη μία φορά φάνηκαν «βασιλικότεροι του βασιλέως» πλήρως καθοδηγούμενοι από τα κομματικά γραφεία της Ν.Δ χωρίς να κρυφτούν καθόλου ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Όσο αφορά το πλαίσιο δράσης που πρότειναν απέχει κατά πολύ από τις ανάγκες των μικρών και αυτοαπασχολούμενων. Ο σεβασμός(sic) της πολιτείας (όχι της κυβέρνησης) στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ακρίβεια (λες και η ακρίβεια είναι Πανδημία και δεν δημιουργήθηκε από συγκεκριμένες πολιτικές).

Όταν βάζεις στην ίδια γραμμή αφετηρίας τον αυτοαπασχολούμενο και μικρό με τον μεσαίο και μεγάλο έμπορα προτείνεις επί της ουσίας τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Προτάσεις όπως καθιέρωση παγίων ρυθμίσεων ,συμμετοχή στο ταμείο ανάκαμψης συγκράτηση ενεργειακού κόστους ή χαμηλότοκα δάνεια είναι μέτρα που εντείνουν την όσο και πιο γρήγορη εξαφάνιση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων Είναι η πιστή εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη που προωθεί και καμαρώνει η ευρωενωσιακή πολιτική που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Σε αυτές τις κατευθύνσεις εμάς τους μικρούς μας θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα που θα πρέπει να τους αδειάσουμε την εμπορική γωνιά .Όλα αυτά που προτάσσουν κρύβουν μόνο δόλο και σκοπιμότητα.

Πουθενά δεν προτείνουν μέτρα που μπορούν να δώσουν άμεση ανακούφιση όπως επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ με αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις .Πουθενά δεν υπάρχει η κατάργηση της προκαταβολής φόρο.
Πουθενά δεν υπάρχει η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια στα καύσιμα κ.α. Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον η στάση τους αυτή. Μας θέλουν κλεισμένους στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού μας ώστε να μην αμφισβητηθεί ούτε λεπτό η κυβερνητική πολιτική που υπηρετούν πιστά.

Εμείς έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους ο ένας δρόμος είναι του
συμβιβασμού της μοιρολατρίας της υποταγής αυτός που οδηγεί ακόμη περισσότερο στην επιδείνωση της ζωής μας.

Και ο άλλος δρόμος είναι της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλοι εμείς που δεν αντέχουμε το άγχος την ανασφάλεια που η θηλιά των χρεών μας πνίγει καθημερινά η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αρχή ,είναι το νέο ξεκίνημα συμπόρευσης με τους εργαζόμενους τους φτωχούς αγρότες τους μικροεπαγγελματίες που και αυτοί πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη όλοι στην απεργία στην Πλατεία της Αγοράς στις 10:00
Βουρλακης Νίκος μέλος των δ.σ. της ΕΣΕΕ,της ΟΕΣΚ ,του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων»

Το Παγκρήτιο Σωματείο Επαγγελματιών και Εργαζομένων Υγειονομικού Χώρου

Και οι Υγειονομικοί Χανίων, με το νεοσύστατο “Παγκρήτιο Σωματείο Επαγγελματιών και Εργαζομένων Υγειονομικού Χώρου”,

Καλούμε τους πολίτες στην Πανελλήνια Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και το δικαίωμα στην Εργασία με ανθρώπινους όρους.

Κέντρο των όποιων αποφάσεων, πρέπει να είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ως οντότητα σεβαστή, με τα δικαιώματα, τις ελευθερίες του και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ!..

Το Σωματείο Διανομέων

Η κυβέρνηση μας λέει ότι η ακρίβεια στα καύσιμα είναι αναπόφευκτη, εισαγόμενη και λόγω του πολέμου.
Τους λέμε ότι οι πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2022 είναι τα διυλιστήρια και αυτές τις ενέργειας με ρεκόρ κερδών για φέτος. Έχουν επιβάλει χρηματιστήριο ενέργειας, φόρους ρύπων, κυρώσεις στη Ρωσσία, ιδιωτικοποίηση του ρεύματος τη ίδια στιγμή που ο διανομέας δεν έχει να βάλει καύσιμα για το μεροκάματο.

Η προσπάθεια να μας βάλουν σε αναμονή και να δεχθούμε την αδικία θα πέσει στο κενό. Μοιράζουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, σε ξενοδόχους, σε μεγάλες αλυσίδες και φορτώνουν τη πλάτη μας με νέα βάρη. Ο προϋπολογισμός έχει υπερεκτελεστεί με πλεόνασμά εισφορών για φέτος τα οποία κατευθύνονται για το 2023 σε μεγαλοεπενδυτές ενώ για εμας γυρίζουν με το σταγονόμετρο ψίχουλα τύπου passκαι την κοροϊδία του καλαθιού του νοικοκυριού.

Σε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον επισιτισμό και τον τουρισμό μας επιβάλουν, διανομή με χιονιά και καταιγίδα, να πληρώνουμε ΜΑΠ από το πενιχρό εισόδημα μας, 10ωρη δουλειά, μισθοί πείνας και ατελείωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, ποινικοποίηση της αγωνιστικής μας δράσης, μορφές εργασίας πολύ κατώτερες των αναγκών μας.Οι εργαζόμενοι του κλάδου με την πλάτη μας έχουμε φέρει την ανάπτυξη που την καρπώνονται λίγοι.

Καμία διανομή την Τετάρτη 9 Νοέμβρη! Όλοι οι συνάδελφοι στο δρόμο!

Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, να δώσουμε απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Απάντηση στους εκβιασμούς για κόψιμο ρευμάτων και θέρμανσης στα σχολεία αν ανοίγουν τη θέρμανση, στις άθλιες λογικές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα πεθάνουν.

Όλοι και όλες στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. Στην Δημοτική Αγορά ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!!!!

 • Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις πραγματικές μας αναγκες, για αυξήσεις στους μισθούς, για να γίνει υποχρεωτική η Κλαδική Σύμβαση εργασίας στον κλάδο.
 • Για ΒΑΕ για τους διανομείς.
 • Για να μην επιστρέψει κανείς το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα από το ΑΤΜ στην τσέπη του εργοδότη.
 • Για να έχουμε σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας.
 • Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Για Μέσα προστασίας της υγείας για τους διανομείς με ευθύνη της εργοδοσίας.
 • Για Ασφάλιση σύμφωνα με τα πραγματικά ωράρια.
 • Για Ουσιαστική στήριξη των εργατικών νοικοκυριών και προστασία από την ακρίβεια σε ρεύμα και είδη ευρείας κατανάλωσης.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ