Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με 46 επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς προχώρησε ο Δήμος Χανίων

σε-εξωδικαστικό-συμβιβασμό-με-46-επαγγε-1171378

Οι εξώσεις… αποφεύχθηκαν για 46 καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, καθώς την Παρασκευή, Δήμος Χανίων και οι παραπάνω επαγγελματίες επισημοποίησαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα φύγουν από τα καταστήματα, μιας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης της Αγοράς.

Ο συμβιβασμός αναφέρει ότι οι επαγγελματίες αποδέχονται τους όρους ανάπλασης όπως εκείνοι θα περιγράφονται στη σχετική σύμβαση, όπως επίσης και τη συμφωνία επαναλειτουργίας των καταστημάτων όπως αυτή θα προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας.

Η δυνατότητα για τον συμβιβασμό προσφέρθηκε μόνο σε όσους επαγγελματίες ήταν δημοτικά ενήμεροι, δηλαδή είχαν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους και προβλέπει επίσης ότι θα πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι όταν έρθει η ώρα επαναλειτουργίας της Αγοράς.

Αν και ο κανονισμός της Αγοράς δεν υπάρχει ακόμα, θεωρείται δεδομένο πως οι καταστηματάρχες που προχώρησαν στον συμβιβασμό, εξασφάλισαν ουσιαστικά τη θέση τους στην εποχή μετά την ανάπλαση, με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν παραμείνει συνεπείς ως τότε στην όποια ρύθμιση χρεών. 

Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στις προϋποθέσεις του Δήμου Χανίων για τον συμβιβασμό, θα προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία, η έξωση δηλαδή, διαμηνύει η δημοτική αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις.

Τα καταστήματα που θα μείνουν κενά στη νέα εποχή της Αγοράς, θα δημοπρατηθούν εκ νέου από τον Δήμο Χανίων.

Συνολικά στην Αγορά η διαρρύθμιση θα προβλέπει 51 μονά καταστήματα, 8 διπλά, 4 γωνιακά, 2 τουαλέτες και έναν χώρο για το γραφείο διαχείρισης.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

2 thoughts on “Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με 46 επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς προχώρησε ο Δήμος Χανίων

  1. Καλή φάση δηλαδή με απλά λόγια το σημερινό αίσχος με τις μαϊμούδες και τα κινέζικα προϊόντα θα συνεχιστεί. Απλά τα κορόιδα οι δημότες θα πληρώσουν το μάρμαρο, δηλαδή την ανακαίνιση. Μπράβο στο δήμαρχο…αντί να κοιτάξουν να χρησιμοποιήσουν την αγορά για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων θα συνεχιστεί το ίδιο χάλι…

  2. Τόσα χρόνια οι ίδιοι ειναι οι μαγαζατορες. Θα πρέπει να πληρώσουν αυτοι την ανακαινιση. Σε όλη την πολη νοικιάζουν ετοιμόρροπα τα φτιάχνουν και δίνουν και αέρα. Στο φιλέτο τζάμπα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook