Σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Εφήβων-Νεανίδων στα Χανιά – Ποιοι είναι τα… φαβορί

σε-εξέλιξη-το-πανελλήνιο-πρωτάθλημα-σ-1252646

Το αθλητικό πνεύμα και η δύναμη νου και ψυχής παρόντα και σε δύσκολες συνθήκες!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και απολύτως ομαλά σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο κύλησαν ο 1ος και ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που πραγματοποιείται στο Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων με διοργανωτές τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Εύκολα ή δύσκολα τα θεωρητικά φαβορί επικράτησαν στον 1ο γύρο και στις δύο κατηγορίες.

Τρεις ισοπαλίες είχαμε σε τριάντα εφτά (37) παρτίδες με πιο αξιοσημείωτη αυτή του Αρετουλάκη Πάρη (1198 elo) και του Δριστέλλα Νεοκλή (1893 elo).

Χαρακτηριστικό επίσης του 1ου γύρου οι παρτίδες στην κατηγορία των Νεανίδων οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά από πέντε (5) ώρες, δείχνοντας έτσι, ότι θα έχουμε πολύ σκληρές μάχες, καθώς η διαφορά δυναμικότητας φαίνεται μικρή (θεωρητικά πάντα και σύμφωνα με τα elo των κοριτσιών).

Στο 2ο γύρο είχαμε 6 ισοπαλίες (από τρεις σε κάθε κατηγορία) με πιο χαρακτηριστικές του Χριστοδούλου Πανορμίτη (14ος στην αρχική κατάταξη) εναντίον του Μαρινάκη Χρήστου (3ος στην αρχική κατάταξη) και της Χριστοδούλου Γεωργίας (10η στην αρχική κατάταξη), εναντίον της Μπανιά Ελένης (1ης στην αρχική κατάταξη). Όσον αφορά στις νίκες, να τονίσουμε αυτή του Στοϊμενίδη Δημήτρη (12ος στην αρχική κατάταξη), εναντίον του 1ου στην αρχική κατάταξη Στεφάνου Δημήτρη.

Πέντε αθλήτριες με 2 βαθμούς σε δύο αγώνες, οδηγούν το Πρωτάθλημα Νεανίδων: Τσεκούρα Βάϊα, Κρατημένου Γεωργία, Δανιηλίδη Δήμητρα-Λυδία και οι δύο Χανιώτισσες Βακάλη Αθηνά και Καραβιτάκη Αντωνία. Στους έφηβους έχουμε 8 παίχτες με ‘’2 στα 2’’ με τους Χανιώτες Τζαγκαράκη Παναγιώτη, και Μπαϊραμιάν Αρτούρ και τους Σταματίου Ροδόλφο, Στεφάνου Κων/νο, Καλογρίδη Αντώνη, Καζάκο Μάρκο, Στοϊμενίδη Δημήτρη και Παπαδόπουλο Φίλιππο.

Την ευκαιρία βέβαια αυτού του πρωταθλήματος εκμεταλλεύονται και μικροί σκακιστές της πόλης μας καθώς και του Ρεθύμνου συμμετέχοντας στο παράλληλο πρωτάθλημα. Στην κατηγορία αυτή τέσσερις σκακιστές είχαν το καλύτερο ξεκίνημα με δύο στα δύο και είναι ο Κουρμουλάκης Βαρδής, ο Γιώργος Παριωτάκης, ο Γιάννης Ουζουνστεφανής και η Μυρτώ Παπαδάκη.

Όλα αυτά βέβαια, σε συνδυασμό και με τις άριστες αγωνιστικές συνθήκες που προσφέρει ο χώρος του Μεγάλου Αρσεναλιού, είναι προάγγελοι ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος και στις δύο κατηγορίες!!

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 4μ.μ. και υπάρχει ζωντανή κάλυψη μέσω του διαδικτύου.

Επίσης όλα τα αποτελέσματα και οι κληρώσεις ανεβαίνουν στο site : chessresults.com

Χορηγοί της διοργάνωσης ΣΑΜΑΡΙΑ, AEGEAN, ΣΥ.ΦΑ.Χ., SYΝΚΑ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ, SEA and SAND-Luxury Villas Santorini, Legal Advice-Property Law, ΚΑΥΚΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook