Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα – Πότε αναμένεται να υποχωρήσει

σε-έξαρση-η-γρίπη-στην-ελλάδα-πότε-αν-811217

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη, ενώ τα ράφια των φαρμακείων παρουσιάζουν ελλείψεις στα αντιικά φάρμακα.

«Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το αντιγριπικό εμβόλιο προλαβαίνουν ακόμα να το κάνουν, καθώς η γρίπη θα κρατήσει δύο μήνες ακόμα, μέχρι τέλος Μαρτίου ίσως και αρχές Απριλίου» είπε η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Έλενα Μαλτέζου μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Όπως είπε «η γρίπη δεν είναι σταθερό νόσημα καθώς μπορεί να αλλάξει το στέλεχος».

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε αντιικά φάρμακα η κ. Μαλτέζου την απέδωσε στο ότι «έχουμε παραπάνω κρούσματα από πέρυσι και ίσως αυτό δημιούργησε ζήτηση».

Αναφερόμενη στον κοροναϊό σημείωσε ότι «είναι ένας ιός που μεταδίδεται αρκετά εύκολα με αναπνευστικά σταγονίδια καθώς και ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει μια θνησιμότητα λίγο παραπάνω από αυτή της γρίπης. Ωστόσο«προκαλεί προβληματισμό ότι δεν υπάρχει ανοσία για τους ανθρώπους».

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και η προσφορά δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυτή τη ζήτηση αυτή τη στιγμή γιατί έγινε ξαφνική έξαρση. Εύχομαι να μην υπάρξει και αυτό το Σαββατοκύριακο ο χαμός που υπήρχε το προηγούμενο με το Tamiflu» είπε χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του ΕΟΦ «ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook