Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Oruc Reis που «κόβει βόλτες»

σε-ετοιμότητα-οι-ένοπλες-δυνάμεις-για-1124777

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διάφοροι υπουργοί του ανεβάζουν συνεχώς την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με εμπρηστικές δηλώσεις δυναμιτίζοντας συνεχώς τις προσπάθειες που γίνονται για ουσιαστικό διάλογο.

Την ίδια στιγμή ενόψει εθνικής εορτής σε τρεις μέρες η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες στην περιοχή ως τη Ρόδο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Μέσα σε όλα αυτά η Αθήνα απαντά με όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει αλλά και με ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex και έκανε διάβημα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Βουλή τόνισε  ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία και την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα, εάν υπάρξει ακραία τουρκική πρόκληση, καθώς παραμένει πάντα στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός «θερμού» διημέρου για τα ελληνοτουρκικά στις 28-29 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το Πεντάγωνο «οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Πηγή: newsbeast.gr

One thought on “Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Oruc Reis που «κόβει βόλτες»

  1. Κάποιος πρέπει επιτέλους να ξεφτιλίσει το μητσοτακη και το θίασο που έχει σαν κυβέρνηση με το παιχνίδι που παίζουν με τους Τούρκους και τους Γερμανούς εις βάρος του Ελληνικού λαού με σκοπό να ξοδέψουν ( παιδιά μου τέχνη κόσκινο ) 2.5 δις γαι ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ που ούτε χρειαζωμαστε ούτε θα χρησιμοποιήσουμε ΠΟΤΕ και στο μόνο που θα φανούν χρήσιμοι θα είναι στο φούσκωμα υπεράκτιων λογαριασμών των …….υμέτερων ! Ας ρωτήσει ένα δημοσιογράφος τον Αμερικανό πρέσβη λοιπόν αν η Αμερική είναι διατεθημένη να χάσει τη βάση της Σουδας για χατήρι του Ερτογάν η εστω να αφήσει να χαθεί μια σπιθαμή Ελληνικό έδαφος από οποίοδηποτε εχθρό. Ας ρωτηθεί ο πρέσβης αν η Ελλάδα στην……δύσκολη ώρα που περνάει έχει ζητήσει από την Αμερική να εγγυηθεί την ακαιρεοτητα της σαν αντάλλαγμα για τη βάση της Σουδας ακόμα και αν δεν κλείσουνε την τουρκική βάση του IncirliΙκ. Ας ρωτηθεί ο μητσοτακης γιατί χρειάζεται να ξοδέψουμε τα 2.5 δις την ώρα που Έλληνας είναι γονατισμένος και πείνα στην κυριολεξία και δεν παίζει το χαρτί της Σουδας για να τελειώνουμε μια και καλή με το παραμύθι. Δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομυριο οι Αμερική να μην εγγυηθεί την εδαφική ας ακαιρεοτητα για να έχει τη βάση της Σουδας, είναι ότι πιο πολύτιμο έχουν εκτός Αμερικής. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται, κάποιος δημοσιογράφος ας μπει στο κόπο να κάνει ένα τηλεφώνημα στην Αμερικανική πρεσβεία ! Μην δεχτείτε τον εμπαιγμό τους, για τη τσέπη τους γινωντε όλα ! Θυμηθείτε το watergeight, από δυο δημοσιογράφους ξεκίνησε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook