Σε ετοιμότητα για τη «μάχη» με τον κορονοϊό το Νοσοκομείο Χανίων: Απομονώθηκαν κλινικές, μπήκαν θάλαμοι καραντίνας | Photos

σε-ετοιμότητα-για-τη-μάχη-με-τον-κορο-1015612

«Φουλ τις μηχανές» έχουν βάλει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγ.Γεώργιος», ώστε να προετοιμάσουν δομές και προσωπικό για ενδεχόμενη αύξηση των περιστατικών κορονοϊού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων -το οποίο είναι το αναπληρωματικό ίδρυμα αναφοράς κορονοϊού σε όλη την Κρήτη, με κύριο το ΠΑΓΝΗ- καθ’ υπόδειξη των όσων αποφασίστηκαν από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συντονισμό με τις κεντρικές υγειονομικές αρχές, έχει προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για την αποτελεσματικότερη υποδοχή ενδεχόμενης μαζικής εισροής περιστατικών στο ίδρυμα.

Κλείσιμο κλινικών – Θα στεγάσουν ασθενείς με Covid-19

Συγκεκριμένα, ήδη έχουν κλείσει οι δύο κλινικές του 5ου ορόφου, στο ανατολικό τμήμα του Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίες έχουν αποστειρωθεί και απομονωθεί, ενώ εκεί θα νοσηλεύονται όσοι ασθενείς κορονοϊού επιβληθεί αναγκαίο.

Το κλείσιμο και η μετατροπή τους σε χώρους νοσηλείας, αφορά στην Πνευμονολογική κλινική, η οποία μετονομάζεται σε κλινική «COVID-1» και στην Ορθοπεδική κλινική η οποία στο εξής αναφέρεται ως κλινική «COVID-2».

Η μεν «COVID-1» διαθέτει προς νοσηλεία, συνολικά 11 θαλάμους-δωμάτια με 34 διαθέσιμες κλίνες, ενώ η «COVID-2» έχει διαθέσιμους 11 συνολικά θαλάμους με 36 διαθέσιμες κλίνες.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, τα όποια «ύποπτα» κρούσματα κορονοϊού περνούν από το «Αγ.Γεώργιος» και η κατάστασή τους χρήζει νοσηλείας, θα νοσηλεύονται στις νεοσύστατες κλινικές, έως ότου διευκρινιστεί αν είναι φορείς ή όχι.

«Όλα τα ύποπτα κρούσματα θα τοποθετούνται για αρχή σε ξεχωριστούς θαλάμους, το ένα από το άλλο, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία από μαζική εξάπλωση του ιού, μέχρι τουλάχιστον να διευκρινιστεί ποια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αν όντως επιβεβαιωθεί ότι φέρουν τον κορονοϊό και χρειαστεί να συνεχιστεί η νοσηλεία τους θα παραμένουν στις συγκεκριμένες κλινικές, ενώ σε περίπτωση που είναι αρνητικό το αποτέλεσμα, θα μεταφέρονται στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τον κ. Μπέα.

Εξωτερικοί οικίσκοι απομόνωσης έξω από τα Επείγοντα

Παράλληλα, ομοίως και με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και δομές υγείας, τοποθετήθηκαν έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Χανίων, οι θάλαμοι απομόνωσης τύπου «προκατ», ώστε να χρησιμοποιηθούν σε αναμονή αποτελεσμάτων πιθανών κρουσμάτων, με ήπια κατάσταση υγείας.

Πρόκειται για έναν δίχωρο οικίσκο, ο οποίος διαθέτει και εξωτερικές τουαλέτες, και βρίσκονται εγκατεστημένες στον χώρο στάθμευσης έναντι των ΤΕΠ, όπου ήδη έχουν ηλεκτροδοτηθεί και βρίσκονται σε λειτουργία τόσο τα υδραυλικά όσο και ο κλιματισμός.

Ο οικίσκος θα λειτουργεί ως χώρος διαλογής ασθενών, σύμφωνα με τα επιστημονικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης της νόσου Covid-19, συμβάλλοντας αφενός στην ενίσχυση της ετοιμότητάς του νοσοκομείου κι αφετέρου την αποφυγή κάθε ενδεχόμενης διασποράς εντός του ΤΕΠ.

Το isobox, διαστάσεων 3Χ6, συνοδευόμενο από εξωτερικά WC, αποτελεί μια σημαντική δωρεά, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Χανίων, η οποία επιθυμεί να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Παράλληλα οι διεργασίες που γίνονται για ετοιμότητα υποδομών και προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων, προκάλεσαν και την μεταφορά του τμήματος Αιμοληψίας στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Χανίων (δείτε ΕΔΩ).

Όλα τα ύποπτα κρούσματα, εξακολουθούν να εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο -και μονωμένο- χώρο, από την πλάγια είσοδο των ΤΕΠ, ενώ οι έλεγχοι στην πύλη του νοσοκομείου είναι αυστηροί: 

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook