Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες των Χανίων! Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Πολύ υψηλός σε ολόκληρη την Κρήτη θα είναι ο κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς την Τρίτη, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ο δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές που ισχύει για αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 και ο οποίος είναι πολύ υψηλός κατηγορίας (4).

Ως εκ τούτου δίνονται οδηγίες αυτοπροστασίας προς του πολίτες και πιο συγκεκριμένα:

Προστάτευσε τον εαυτό σου , την περιουσία σου και το φυσικό περιβάλλον με απλές κινήσεις:

             Μείωσε την καύσιμη ύλη γύρω από το σπίτι σου. Τα κλαδιά των δέντρων δεν πρέπει να ακουμπούν τους τοίχους την στέγη και τα μπαλκόνια. Κλάδεψε τα δέντρα και καθάρισε τα ξερά χόρτα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το σπίτι. Κλάδεψε τα δέντρα μέχρι και ύψος των τριών μέτρων. Απομάκρυνε τα εύφλεκτα υλικά και τοποθέτησε τα καυσόξυλα σε κλειστό μέρος.

             Συντήρησε και καθάρισε από ξερά χόρτα και πευκοβελόνες την κεραμοσκεπή. Οι υδρορροές πρέπει να είναι μεταλλικές και καθαρές από φύλλα. Φρόντισε οι εξώπορτες και τα παραθυρόφυλλα να μην είναι από εύφλεκτα υλικά. Να έχεις πυροσβεστήρες και λάστιχο ποτίσματος σε καλή κατάσταση που να καλύπτει το χώρο γύρω από το σπίτι.

             Αν πλησιάζει η φωτιά προφύλαξε το σπίτι σου από τις εισερχόμενες καύτρες. Μάζεψε τις τέντες και κλείσε ερμητικά το σπίτι και τις εσωτερικές πόρτες. Φρόντισε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα

Επίσης για αύριο Τρίτη γίνεται εφαρμογή της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων που αφορά την απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και εισόδου και παραμονής εκδρομέων σε φαράγγια, δάση και ευαίσθητες περιοχές της Π.Ε. Χανίων και ιδιαιτέρως στα φαράγγια Σαμαριάς, Ίμπρου και Αγίας Ειρήνης.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ