Σε «ελεύθερη πτώση» οι τιμές στα καύσιμα και στα Χανιά – Πόσο θα φτάσουν

σε-ελεύθερη-πτώση-οι-τιμές-στα-καύσι-1032219

Την προοδευτικά και καθημερινά μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Δρακακάκης είπε ότι από μέρα σε μέρα οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν ολοένα και περισσότερο, κάτι που συνεπάγεται από την πτώση στη ζήτηση λόγω της πανδημίας που εμφανίζεται παγκοσμίως.

«Η τιμή στο βαρέλι πετρελαίου κατρακυλάει κάθε μέρα και περισσότερο και αυτό θα έχει και παγκόσμιες συνέπειες. Στα Χανιά η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, αυτή τη στιγμή κινείται από 1.34 έως 1.40 ευρώ το λίτρο και στο πετρέλαιο κίνησης από 1.12 έως 1.19 το λίτρο. Εκτιμώ ότι η αμόλυβδη θα φτάσει μέχρι και στο 1.10 το λίτρο, γυρνώντας πίσω σε προ 20ετίας τιμές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων.

«Φουλάρουν» και για πετρέλαιο θέρμανσης

Μάλιστα, ο κ. Δρακακάκης σχολίασε πως έχει παρουσιαστεί μια αύξηση της τάξης του 50%, στη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης τον Απρίλιο, λόγω και της χαμηλής τιμής ενώ η διάθεσή του θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Απριλίου, οπότε και θα σταματήσει έως το φθινόπωρο.

«Παραδοσιακά, με όποια τιμή «κλείσει» το πετρέλαιο θέρμανσης τον Απρίλη, περίπου με αυτή ξεκινάει και τον Οκτώβρη, ωστόσο φέτος θεωρώ ότι μπορεί να έχει φτάσει και χαμηλότερα μέχρι τότε, δεδομένων των συνθηκών», συμπλήρωσε ο κ. Δρακακάκης.

Μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δει το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, που εξακολουθεί και «κρατάει» τις τιμές σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook