Σε δύσκολη θέση οι δύτες και στην Κρήτη μετά την τροποποίηση της κυβέρνησης

σε-δύσκολη-θέση-οι-δύτες-και-στην-κρήτη-416448

Κακός οιωνός για το επαγγελματικό μέλλον των έμπειρων δυτών αποτελεί μια τροποποίηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα στον Γενικό Κανόνα Λιμένος «10» που εφαρμόζεται από όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας. Ο κανόνας αυτός ρυθμίζει το θέμα των καταδυτικών εργασιών και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997. Φέτος τον Ιούνιο όμως τροποποιήθηκε με συνέπεια να αλλάξουν όλα για τους έμπειρους δύτες άνω των 55 ετών.

Κι αυτό γιατί μέχρι την ημέρα τροποποίησης του κανόνα, δεν υπήρχε όριο ηλικίας για τους δύτες που βουτούσαν. Με την τροποποίηση όμως, μπαίνει όριο ηλικίας τα 55 έτη με συνέπεια πολλοί και έμπειροι δύτες άνω των 55 ετών, να μην μπορούν πλέον να βουτήξουν και να πάρουν μέρος σε καταδυτικές εργασίες.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια, πολλοί έμπειροι δύτες που αποτελούσαν σημαντική βοήθεια ακόμη και για το Λιμενικό Σώμα σε δύσκολα και απαιτητικά περιστατικά, να μην μπορούν πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη κι αν έχουν χαρτί γιατρού που να πιστοποιεί την ικανότητά τους!

«Είναι άδικο γιατί στα 55 έτη δεν μπορεί κάποιος να βγει εύκολα στη σύνταξη. Κι από τη στιγμή που έχει χαρτί γιατρού στα χέρια του που βεβαιώνει ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι μπορεί να βουτάει, για να μην το κάνει;» λένε κύκλοι στο ΛΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διορία που έχουν οι Λιμενικές Αρχές να ανακαλέσουν τις άδειες των έμπειρων δυτών, είναι μέχρι και τον Ιούνιο του 2020.

Σε επίπεδο Ηρακλείου ο αριθμός των έμπειρων δυτών άνω των των 55 ετών που θα βρεθούν σε αυτή τη δύσκολη θέση ξεπερνά τους 6.

Σε δηλώσεις του στο ekriti.gr ο έμπειρος και γνωστός δύτης του Ηρακλείου Μανώλης Βουτσαλάς ανέφερε ότι «με την τροποποίηση αυτή θα νεκρώσει το 80% των έμπειρων δυτών». «Όταν εγώ στα 67 μου που πρέπει να πάρω τη σύνταξή μου, που θα δουλέψω και πως για να φτάσω στα 67 αν δεν είμαι κοντά στο να πάρω τη σύνταξη; Το σωστό είναι εφόσον σε εξετάζει ο γιατρός και σε βρίσει καλά, γιατί να μην μπορείς να βουτήξεις» διερωτάται ο κ. Βουτσαλάς.

«Είναι ένα τραγικό λάθος. Για πιο λόγο να γίνεται αυτό; Το συνδικάτο στην Αθήνα θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις» σχολιάζει ο έμπειρος δύτης.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook