Σε δημοπρασία έντεκα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο | Photos

σε-δημοπρασία-έντεκα-από-τα-σημαντικό-1270297

Η αξία τους ανέρχεται περίπου στα 104 εκατ. δολάρια

Ο όμιλος MGM Resorts, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση 11 έργα του Πικάσο αξίας περίπου 104 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Sotheby’s στο Bellagio του Λας Βέγκας, θα περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, έργα σε χαρτί και κεραμικά. Ο διεθνής όμιλος φιλοξενίας προσπαθεί να αναπτύξει και να διαφοροποιήσει την εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης.

«Η συλλογή μας εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Άρι Καστράτι, επικεφαλής φιλοξενίας της MGM Resorts. «Στόχος μας πάντα ήταν να εξελίσσουμε τη συλλογή μας ακόμη περισσότερο και να εστιάζουμε στη διαφορετικότητα και να δίνουμε φωνή σε υποεκπροσωπούμενους καλλιτέχνες. Κάναμε εξαιρετικό έργο αυτά τα χρόνια στο θέμα αυτό και πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή να το διπλασιάσουμε».

Κορυφαίο έργο της δημοπρασίας, που διοργανώνεται στις 23 Οκτωβρίου, είναι ο πίνακας του Πικάσο του 1938 «Femme au beret rouge-orange» (Γυναίκα με πορτοκαλί μπερέ), ο οποίος απεικονίζει την ερωμένη και μούσα του καλλιτέχνη, Μαρί Τερέζ Βαλτέρ. Η αξία του πίνακα που αποκτήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, από τον ιδρυτή του Bellagio, Στιβ Γουίν, υπολογίζεται 20 έως 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο πίνακας κοσμούσε πολλά χρόνια μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη τους τοίχους του εστιατορίου Picasso του Bellagio.

Ο πίνακας «Buste d’homme» (Ανδρικό Μπούστο) του 1969, που εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 10 και 15 εκατομμύρια δολάρια ήταν κρεμασμένος πίσω από το μπαρ του εστιατορίου.

Το μεγάλης κλίμακας έργο «Homme et Enfant» (Άντρας και Παιδί) του 1969, η τιμή του οποίου αναμένεται να φθάσει 20 – 30 εκατομμύρια δολάρια ήταν πάνω από ένα μπουφέ στο σαλόνι του εστιατορίου. Το εστιατόριο Picasso δεν θα μείνει με κενούς τοίχους.

Υπάρχουν άλλα 12 έργα τέχνης του Πικάσο στη συλλογή του MGM Resorts, μερικά από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τους πίνακες που πωλούνται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook