Σε δημοπρασία αυτόγραφο ποίημα του Κ.Π. Καβάφη και σπάνια έργα

Ένα αυτόγραφο του ποιήματος «Μακρυά» του Κ.Π. Καβάφη βρίσκεται στα δημοπρατούμενα αντικείμενα του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ που θα βγουν στο «σφυρί» στις επόμενες ημέρες.

Ο Οίκος Δημοπρασιών εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο με μια διήμερη δημοπρασία σπανίων ειδών.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα δημοπρατηθούν βιβλία, χειρόγραφα, έγγραφα και χαρακτικά, ενώ το εικαστικό μέρος -που συμπεριλαμβανόταν μέχρι πρότινος στη δημοπρασία βιβλίων-, θα δημοπρατηθεί αυτόνομα την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου προσφέροντας στο ενδιαφερόμενο κοινό τη δυνατότητα απόκτησης πρωτότυπων έργων νεοελληνικής ζωγραφικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου Δημοπρασιών. από τα είδη της πρώτης ημέρας ξεχωρίζουν το ιδιαίτερα σπάνιο έργο «Album Grec» του Γάλλου ζωγράφου, φιλέλληνα και αρχαιολάτρη Louis Dupre, το οποίο εκδόθηκε στο Παρίσι μετά τον θάνατό του (περίπου 1837) και περιλαμβάνει 12 λιθογραφίες μη επιχρωματισμένες όπως επίσης και ένα αντίτυπο του «Περί φιλοσόφου, φιλοσοφίας, φυσικών, μεταφυσικών, πνευματικών και Θείων» του λόγιου και πρωτοπόρου διανοητή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Χριστόδουλου Παμπλέκη (Βιέννη 1786).

Πέραν του αυτόγραφου ποιήματος του Κ.Π. Καβάφη, στη συλλογή περιλαμβάνεται το το προσωπικό ημερολόγιο του ταξιδιού του πρίγκιπα Νικολάου στη Ρωσία, ο οποίος την επισκέφθηκε ως απεσταλμένος του αδερφού του Κωνσταντίνου προκειμένου να ζητήσει την υποστήριξη του Τσάρου (Ιούλιος-Αύγουστος 1916).

Το αυτόγραφο ποίημα «Μακρυά» του Κ.Π. Καβάφη που θα βγει σε δημοπρασία

Από την πλούσια συλλογή των έργων ζωγραφικής της δεύτερης ημέρας, το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται να προσελκύσουν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω έργα:

-Η σύνθεση «Ρεμβασμός στο χάρτη» του Σπύρου Βασιλείου

-To έργο «Πεπόνια» του Γιάννη Κόττη

-Το έργο «Κορίτσι» της Lila De Nobili

Πρωτο Θεμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ