Σε διαβούλευση το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Χανίων – Πώς να πείτε τη γνώμη σας | Photos + Video

σε-διαβούλευση-το-σχέδιο-του-στρατηγι-1319415

Από σήμερα και για δύο εβδομάδες οι πολίτες των Χανίων καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στο Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην παρακάτω σελίδα:

Ερωτηματολόγιο Δημόσιας Διαβούλευσης για Στρατηγικό Σχέδιο 2019-2023:  https://docs.google.com/forms/d/1iRoaSHuKk0PZjsFZQZhl3tLi71QXDpB1eeDsxj3q-h4/viewform?edit_requested=true

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και οι βασικοί άξονες του σχεδίου, παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, την Προϊσταμένη Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Σεβαστή Πολυχρονάκη, και η υπεύθυνη του Επιχειρησιακού Προγράμματος από το Τμήμα Προγραμματισμού, Ποιότητας και Οργάνωσης, Σοφία Πετρόχειλου.

«Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε τις αποσπασματικές παρεμβάσεις και να μπορέσουμε με έναν επιστημονικό και απόλυτα δομημένο τρόπο να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, ο οποίος διευκρίνισε:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να καλέσουμε τους πολίτες να μας τροφοδοτήσουν με τις απόψεις τους και να πετύχουμε να κινητοποιήσουμε τον πολίτη να συμμετάσχει στην διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου, ώστε να μπορέσει αργότερα να τις ακολουθήσει».

Όπως έκανε γνωστό, η υλοποίηση του σχεδίου δομείται σε τέσσερα βήματα:

Στο πρώτο, πρέπει να αποσαφηνίσουμε τι θέλουμε να πετύχουμε μέσα από αυτήν την διαδικασία.

Το δεύτερο αφορά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Το τρίτο είναι να αποτυπώσουμε το όραμά μας.

Το τέταρτο και πιο κρίσιμο είναι να δούμε ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να φτάσουμε εκεί» και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου ώστε να έχουν συμμετοχή σε όλη αυτή τη διαδικασία.

«Το όραμα αυτό έχει να κάνει με την προσπάθεια, με σεβασμό στην ιστορία ένας έξυπνος Δήμος με προτεραιότητα την βιώσιμη ανάπτυξη και την κινητικότητα, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών» ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης:

«Ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε χρόνο, απαιτούσε μια επεξεργασία δεδομένων που έπρεπε να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν με ακρίβεια η υφιστάμενη κατάσταση» και εξήγησε πω έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ευρωπαϊκές και εθνικές προτεραιότητες.

Ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες του σχεδίου, οι οποίοι είναι:

  1. Προστασία περιβάλλοντος και ποιότητα ζωής
  2. Παιδεία, πολιτισμός, υγεία, κοινωνική πολιτική
  3. Τοπική οικονομία και ανάπτυξη
  4. Βελτίωση διοικητικής ικανότητας του Δήμου

Τέλος, η κα Σοφία Πετρόχειλου, στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού, Ποιότητας και Οργάνωσης, εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην διαβούλευση:

«Συμπυκνώσαμε το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού σε μερικές ερωτήσεις, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και τον πολίτη να συμμετέχει ενεργά. Υπάρχουν μεταξύ άλλων τέσσερα ερωτήματα, που βοηθούν τον πολίτη να εκθέσει την άποψή του, παρουσιάζονται οι άξονες προτεραιοτήτων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ο πολίτης να διατυπώσει μία νέα πρόταση πάνω στους άξονες και στα μέτρα» ανέφερε.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook