Σε χωριά του Πλατανιά ο Συντυχάκης – Η περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ | Photos

σε-χωριά-του-πλατανιά-ο-συντυχάκης-η-1428067

To Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε χωριά της δημοτικής ενότητας Πλατανιά, από κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή του Κόμματος και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Α. Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, ο Σπ. Αγριμάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, καθώς και οι Δ. Ανθούσης και Αλεξία Κουμάκη,  Δημοτικοί Σύμβουλοι Πλατανιά.

Η επίσκεψη του κλιμάκιου του ΚΚΕ περιλάμβανε συναντήσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το ίδιο το κράτος αδυνατεί να δώσει λύση, καθώς είναι σαφέστατα προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση των κερδών μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών.

Έγινε συζήτηση με εκπροσώπους των κατοίκων τις περιοχής, δημοτικούς συμβούλους και το τοπικό συμβούλιο, για την ανάγκη άμεσα να δοθεί προτεραιότητα στην παρέμβαση οριοθέτησης και κοιτοποίησης  του ποταμού Κερίτη στο ύψος των Δρακιανών, δίνοντας έτσι οριστική λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, θωρακίζοντάς την από βροχοπτώσεις και καταστροφές και από την υπερχείλιση του ποταμού.

Επιπλέον έγινε καταγραφή μιας σειράς προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το λιμάνι του Πλατανιά και την διάβρωση της άκρης, τη συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς και με την αγροτική παραγωγή, την καθημερινότητα, τα ζητήματα της αγροτικής οδοποιίας και των επαρχιακών δρόμων, αλλά και όλα όσα δικαιούνται οι κάτοικοι και που το επόμενο  θα διεκδικήσουν δυναμικά.

Ο Μ. Συντυχάκης διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των κατοίκων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το πολεμικό μουσείο – καταφύγιο του Πλατανιά, στηρίζοντας το αίτημα για αναβάθμιση και στήριξή του.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία πολιτική συγκέντρωση στα Παλαιά Ρούματα, με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη. Στην ομιλία του ο Βουλευτής του ΚΚΕ καταδίκασε την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών πηγών και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας. Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων για τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση του θανάτου. Είναι τα ίδια κόμματα που έφτασαν στο σημείο να χειροκροτήσουν στην Βουλή ακόμα και τους ναζιστές του Τάγματος Αζόφ, κατ’ εντολή των ΝΑΤΟϊκών τους συμμάχων.

Στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που κρατάει αυτήν την στιγμή όμηρους στελέχη της Κομμουνιστικής νεολαίας, έχει βγάλει εκτός νόμου 11 αντιπολιτευόμενα κόμματα. Προσκάλεσαν στην Βουλή να μιλήσει τον πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης, όπου θεωρεί ανεπιθύμητο πρόσωπο τον βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Λαμπρούλη. Το έγκλημα του συντρόφου μας ήταν ότι το 2014 , βρέθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, σε περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και συνομίλησε με Ουκρανούς κομμουνιστές. Ο Μανώλης Συντυχάκης, τόνισε πως από όλες τις εξελίξεις η ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ που παίρνει το μέρος των λαών. Το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ, με την πολιτική του δράση είναι ότι: «οι λαοί δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή». Αυτό αποτυπώθηκε από την πρώτη στιγμή της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν το ΚΚΕ, οργάνωσε πορεία με αφετηρία την Ρωσική πρεσβεία καταλήγοντας την Αμερικάνικη, με σύνθημα: «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών».

Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη ο λαός μας είναι, να οργανωθεί ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα που να απαιτεί εδώ και τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και το κλείσιμο όλων των Βάσεων από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε επίσης στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων. Τόνισε ότι υπάρχει ουσιαστική σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα από τα κόμματα του ευρωΝατοϊκού τόξου, όπως είναι η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και η λεγόμενη πράσινη μετάβαση. Τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρετούν με συνέπεια ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα έχουν ολέθριες συνέπειες στην ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια στιγμή που ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων κατευθύνεται στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτος εμφανίζεται αναποτελεσματικό για να προστατέψει το λαϊκό εισόδημα από το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας.

Ο λαός μας ζει τα αποτελέσματα της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας, της υποβάθμισης μιας σειράς παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποβάθμιση του λιγνίτη σαν πρώτη ύλη παραγωγής ενέργειας. Ταυτόχρονα αυτοί που δήθεν παρουσιάζονται σαν προστάτες του περιβάλλοντος, είναι οι ίδιοι που σχεδιάζουν μεγάλες επενδύσεις με ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, φωτοβολταϊκά σε ολόκληρη την χώρα. Μπροστά στα κέρδη των μονοπωλίων της ενέργειας θεωρούν ψιλά γράμματα τις περιβαλλοντικές συνέπειες, στη χλωρίδα, την πανίδα, σε μια σειρά περιοχές της Υπαίθρου.

Κλείνοντας, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους σημειώνοντας ότι: «Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Υπαίθρου να βγάλουν συμπεράσματα, ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, ταυτόχρονα χρειάζεται να δυναμώσουν το λαϊκό κίνημα, να συμμετέχουν μαζικά στους Αγροτικούς Συλλόγους, να διεκδικήσουν προστασία του αγροτικού εισοδήματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους. Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, όπου ο λαός μας θα κάνει πραγματικά κουμάντο στον πλούτο που παράγει».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook