Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Σταυρού Ακρωτηρίου! Από 100.000 έως 250.000 ευρώ το στρέμμα τους ζητάει η Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων

σε-απόγνωση-οι-κάτοικοι-του-σταυρού-ακ-990421

Σε απόγνωση φαίνεται να βρίσκονται πλέον οι κάτοικοι της περιοχής του Σταυρού Ακρωτηρίου, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν καμία προσέγγιση στην διαμάχη που υπάρχει μεταξύ τους και της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων.

Η αντιδικία έχει να κάνει με τα χρήματα που εμφανίζεται να ζητάει η Μονή από τους κατοίκους, ως αντίτιμο των οικοπέδων τα οποία εδώ και χρόνια κατοικούνται.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα ποσά που ζητάει η Ιερά Μονή ξεκινούν από τις 100.000 ευρώ ανά στρέμμα και φθάνουν μέχρι και τις 250.000 ευρώ.

Kατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον Σύλλογο Οικιστών  του Σταυρού «Η Αγία Τριάς Τζαγκαρόλων» διατυπώθηκε προς την εκκλησία το αίτημα συνάντησης με τον Σεβασμιώτατο Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, αλλά και η παράκληση για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει και το οποίο έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλές οικογένειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, έως και σήμερα και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, εντούτοις δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση.Σε αντίθεση, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο στάλθηκαν αγωγές σε 48 οικιστές, μέσω των οποίων η Ιερά Μονή ζητούσε για καταβολή ενοικίου την τελευταία πενταετία ποσά από 20.000 έως 40.000 ευρώ.Εκτός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παύλο Κουλιεράκη , την κα Μαρία Χήνου, τον κ. Γιώργο Κασσιώτη, την κα Σοφία Κουλιέρη και τον κ. Μανώλη Προεστάκη καθώς και τον κ. Μιχαήλ Λαμπαθάκη, στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Το παρόν έδωσε επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Γύπαρης

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου από τον Σύλλογο Οικιστών Σταυρού

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε σήμερα εδώ για να καταγράψετε τη δική μας θέση σχετικά με την αντιδικία που υπάρχει μεταξύ Κατοίκων του Σταυρού Ακρωτηρίου και Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Παναγιώτη Σημαντηράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Φραγκιαδάκη για την παραχώρηση του χώρου.

Επιθυμούμε επίσης να καταγραφεί, ότι οι κάτοικοι του Σταυρού Ακρωτηρίου ως μία γροθιά, αγωνίζονται να επικρατήσει, το δίκαιο, η λογική, να μην υπάρξει καμία διάρρηξη στις σχέσεις τους με την Ιερά Μονή και τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνό καθώς επίσης, η κατάσταση αυτή να  μην επηρεάσει τα παιδιά μας και το πως αυτά αντιλαμβάνονται την εκκλησία. Ειδικά σε μία περίοδο που όλα σχεδόν περνούν κρίση και με την εκκλησία να αγωνίζεται για το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, διατηρεί δυνατή φωνή για το λόγο του χριστού μας, ότι γνωρίζει να αναγνωρίζει και έχει πάντα ανοιχτή διάπλατα την αγκαλιά της.

Το τελευταίο διάστημα όπως όλοι πλέον διαπιστώνουν έχει ενταθεί η σχέση μεταξύ Κατοίκων και διαχειριστών της Ιεράς Μονής.

Τούτο συνέβη διότι υπάρχει ασφυκτική πίεση από πλευράς του νόμου περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων με τα πρόστιμα από το καλοκαίρι του 2020 και μετά να είναι δυσβάστακτα.

Τι σημαίνει αυτό.

Πρέπει άμεσα η Ιερά Μονή να μας πει το ποσό που ζητάει από εμάς τους κατοίκους για τη γη στην οποία έχουμε χτίσει τα σπίτια μας και τις ζωές μας και τις οικογένειες μας.

Αυτό ζητάμε, σε αυτό δεν παίρνουμε απάντηση.

Η μόνη απάντηση που έχουμε μέσω των δικηγόρων της Μονής είναι

Υπέρογκα ποσά, και ένα κλίμα ψυχρής αντιμετώπισης.

Την ίδια ώρα τα μέλη του Συλλόγου Οικιστών Σταυρού και ο πρόεδρος Παύλος Κουλιέρης, δέχονται τρομακτική πίεση από τους κατοίκους για να φέρουν αποτέλεσμα.

Σε όλη αυτή την κατάσταση τα δεδομένα τα σίγουρα είναι τα εξής:

Από το 1955 ξεκίνησε δειλά δειλά να κατοικείται ο Σταυρός Ακρωτηρίου.

Η Αμμώδης έκταση δεν άνηκε σε κανέναν.

Την Διεκδικούσαν

Η Ιερά Μονή, Το Δημόσιο, η Ενορία των Χωραφακίων και η Αγροτική τράπεζα.

Εκείνο το διάστημα, Πολλά συνέβησαν με πολλούς

Άλλοι νοίκιαζαν εκτάσεις από την Ενορία των Χωραφακίων, άλλοι αγόραζαν από το Μοναστήρι, άλλοι με διάφορα τερτίπια προσπαθούσαν να κοροϊδέψουν δημόσιο και Μοναστήρι.

Η κατάσταση ξεκίνησε να ισορροπεί τη δεκαετία του 1970 οπότε και όλο και περισσότεροι ερχόντουσαν να μείνουν στο Σταυρό.

Υπήρξε μία άτυπη συμφωνία με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αθανάσιο Ντουρουντάκη να κατοικηθεί ο Σταυρός, να προσεχθεί η περιοχή, να ρημοτομηθεί σωστά και να υποστηριχθεί το Μοναστήρι στις ενέργειες του να κερδίσει την έκταση των 700 στρεμμάτων. Αν αυτό συνέβαινε μας είχε πει πως θα πληρώναμε ένα συμβολικό τίμημα για να πάρουμε τους τίτλους.

Αυτό και έγινε.

Ο ΟΤΕ έφερε τα τηλέφωνα, η ΔΕΗ το ρεύμα, ο δήμος το νερό, ανοίχτηκαν δρόμοι, ασφαλτοστρώθηκαν, περιφρουρήθηκαν τμήματα γης από τους κατοίκους, για να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι, μπήκε φωτισμός στους δρόμους, εξωραΐστηκε η παραλία που γυρίστηκε το έργο ΖΟΡΜΠΑΣ

Μπήκε η παραλία σε διαγωνισμούς για εκμετάλλευση από πλευράς δήμου, πληρώθηκαν και πληρώνονται τα ΕΝΦΙΑ, οι εφορίες, δημιουργήθηκαν δρομολόγια του αστικού Κτελ, προγραμματίστηκαν δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών από το Σταυρό στα Σχολεία, ανοίχτηκαν καταστήματα, δημιουργήθηκε μία γωνιά του νομού στην οποία το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι επιλέγεται για βόλτα και αποδράσεις από οικογένειες.

Κάποια στιγμή έφτασε και η ώρα του τελικού δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο.  2002

Κανείς κάτοικος από το χωριό Σταυρός δεν παρουσιάστηκε, στον Άρειο Πάγο, η Αγροτική Τράπεζα, δεν συμμετείχε, η Ενορία των Χωραφακίων δεν παρουσιάστηκε και η εκδίκαση έγινε τελικά  μεταξύ ιεράς Μονής και Δημοσίου.

Κέρδισε με την αιτιολογία της Χρησικτησίας η Ιερά Μονή.

Χαρήκαμε οι κάτοικοι. Όλα πιστέψαμε θα έπαιρναν το δρόμο τους.

Ζητήσαμε να μας δοθούν τίτλοι. Να πληρώσουμε το τίμημα και να γίνουν όλα όπως είχε συμφωνηθεί με τον Ηγούμενο Αθανάσιο Ντουρουντάκη

Από πλευράς του Μοναστηριού υπήρξε μία τακτική αναμονής   και ζύμωσης μέχρι και το 2014.

Οπότε ανακοινώθηκαν οι τιμές

250.000 ανά στρέμμα έως και 100.000 ανά στρέμμα γης.

Υπέρογκες τιμές σε  μία πραγματικότητα που όλοι ζούσαμε.

Ζητήσαμε τη λογική και να πέσουν οι τιμές στα αγοραία επίπεδα για την περιοχή.

Συζητήσεις, σενάρια αδιαφορία, ενίοτε εμπαιγμός, μέχρι σήμερα.

Τον Οκτώβριο πιέσαμε να βρεθεί λύση.

Αμέσως στάλθηκαν αγωγές για καταβολή ενοικίου που αφορά στην τελευταία πενταετία.

Από 20.000 έως και 40.000 χιλιάδες ευρώ.

Ζητήσαμε να αποσυρθούν.

Ο χρόνος κυλούσε.

Κάποιοι κάτοικοι θέλησαν να κινηθούν μόνοι τους και να βρουν δικηγόρους από Αθήνα.

Νιώσαμε ότι όλος αυτός ο αγώνας μας ώστε να βρεθεί λύση αλλά να μη διαρρηχθεί η σχέση μας με την τοπική εκκλησία, τη Μονή, τον Μητροπολίτη μας θα πήγαινε χαμένη.

Τελικά με τις ενέργειες μας οι οποίες στηρίχθηκαν στην υπομονή, στην αγάπη, στην προσευχή, καταφέραμε να συμπλεύσουμε όλοι μαζί οι κάτοικοι.

Έπρεπε όμως να περιμένουμε να εξελιχθεί η πνευματική και ιερατική διαδικασία ενθρόνισης του Νέου ηγουμένου και Επισκόπου Δορυλαίου κ. κ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Περιμέναμε, ενώ συνάμα είχαμε υποβάλλει όχι μόνο τα σέβη μας και την αγάπη μας αλλά την απόλυτη στήριξη μας στο πρόσωπο του. Ιδιωτικά αλλά και δημόσια.

Όμως παρά το ότι όλα είχαν ολοκληρωθεί από πλευράς των τυπικών και της συμφωνίας αναμονής, ούτε οι αγωγές αποσύρθηκαν μήτε συνάντηση καμία επιτεύχθηκε με τον Μητροπολίτη μας ή τον Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο πλέον της Ιεράς Μονής.

Αμέσως ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε για την κατάσταση

Ενημερώθηκαν: Ο πρόεδρος της Βουλής, Η κα Μπακογιάννη, ο κ. Πολάκης, ο κ. Σταθάκης, Η νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βολουδάκης, ο Δήμαρχος σήμερα Αθηναίων κ. Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημαντηράκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Φραγκιαδάκης. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, Περιφεριακοί Σύμβουλοι, Κληρικοί, βουλευτές, Μητροπολίτες, Αγιορίτες μοναχοί. Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι κομμάτων και στελέχοι κομμάτων.

Τους ενημερώσαμε και το προοίμιο της ενημέρωσης ήταν. Αυτό που θέλουμε είναι να γνωρίζετε. Όταν θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να πάρετε θέση, οφείλεται να πάρετε. Ερευνήστε αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια και στηρίξετε το δίκαιο.

Ξεκίνησαν οι ραδιοφωνικές μας παρουσίες και οι τηλεοπτικές μας παρουσίες. Ξεκίνησαν τα Ρεπορτάζ διότι οι δημοσιογράφοι κινητοποιήθηκαν.

Και φτάσαμε στο ΣΗΜΕΡΑ

Αναφέρει η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Πως όσα λέμε υποστηρίζουμε και αγωνιζόμαστε είναι Συκοφαντίες και ανυπόστατες οι κατηγορίες.

Απαντάμε

Δεν υπάρχουν κατηγορίες προς τη Μονή, τον Μητροπολίτη μας τους γέροντες της Μονής και τον Νέο Ηγούμενο Επίσκοπο Δορυλαίου .

Υπάρχει μόνο η παράκληση να ακουστεί η φωνή μας η οποία μιλάει για τη λογική που πρέπει να επικρατήσει.

Τη λέει αυτή η λογική.

Πως η Μονή με ανακοίνωση στον τύπο το 2014. Ζήτησε από τους κατοίκους του Σταυρού οι οποίοι αφορούν σε πάνω από 2.500 άτομα, περί τις 650 με 700 οικογένειες να πληρώσουν για τη γη που κατέχουν εδώ και δεκαετίες από τη δεκαετία 1955  1965   το ποσό των 250.000 ευρώ και 100.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Τα ποσά αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα την οικονομική, ουδεμία σχέση έχουν με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά γης στη συγκεκριμένη περιοχή, ουδεμία σχέση έχουν με το οικονομικό υπόβαθρο σχεδόν του συνόλου των κατοίκων του Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης μας με δηλώσεις του στον τύπο και σε τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέρει ότι προτάθηκε στους κατοίκους τιμή μειωμένη κατά 45%….

Αφενός δεν το μάθαμε ποτέ, αφετέρου δεν ίσχυσε αλλά και έτσι να ήταν το 45% μείον στις 250.000 αφορά τίμημα 137.500 ευρώ ανά στρέμμα και για τις 100.000 το τίμημα μεταβάλλεται στις 55.000 το στρέμμα.

Σας διαβεβαιώνουμε πως οι τιμές αυτές δε στηρίζονται στη λογική, δεν είναι τιμές στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν οι κάτοικοι του χωριού μας.

Παράλληλα θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στις τιμές αγοράς της γης θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό που θα καταβάλουμε για τη νομιμοποίηση των κτιρίων.

Η εκδίκαση των αγωγών σε βάρος 48 συγχωριανών μας, ξεκίνησε την ώρα που ξεκινήσαμε πιο δυναμικά να ζητάμε σχεδόν πλέον παρακλητικά την Ιερά Μονή να μας ακούσει. Την ώρα δηλαδή που το πρόβλημα του Σταυρού ξεκίνησε να γίνεται γνωστό στην Κοινωνία την τοπική, στην Κρήτη, στην Ελλάδα. «μέσω των αγωγών η ιερά μονή Αγίας Τριάδος ζητά για ενοίκια της τελευταίας πενταετίας από 20.000 έως 40.000 ευρώ και επιπλέον 250.000 ευρώ για κάθε στρέμμα». Αυτή είναι μία δυσφορία που νιώθουμε.

Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε ότι ο Επίσκοπος Δορυλαίου μας ενημέρωσε ότι ζήτησε ήδη την υπόθεση να την πάρει από τα χέρια του το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να αποστείλει αρμόδια Εξαρχία για την επίλυση.

Σχετικά με όσα υποστηρίζει ο Σεβαστός μας Μητροπολίτης ότι προσπαθεί για το καλύτερο για εμάς, θέλουμε να του απευθύνουμε το εξής ερώτημα….  Γιατί δεν δέχεται να μας ακούσει, να μάθει το πως εμείς αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα, να διαπιστώσει ο ίδιος τις δυνατότητες μας τις οικονομικές αλλά και να πάψει να επηρεάζεται από τρίτους. Επειδή όλα αυτά δε συμβαίνουν και όσο δε συμβαίνουν,  τόσο ο Μητροπολίτης μας απομακρύνεται και θα απομακρύνεται ψυχικά και σωματικά από το πλήρωμα της εκκλησίας της Ενορίας μας στον Σταυρό.

Αυτό εμείς δεν το θέλουμε…….    Και συνεχώς τον καλούμε σε επικοινωνία.

Καμία Απάντηση….

Μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε ψυχραιμία.

Κάνει λάθος. Διότι με αυτή την ψυχραιμία που διαθέτουμε, μπορούμε και βοηθάμε ώστε το κλίμα στους κατοίκους να είναι συνετό, να μην υπάρχει καμία υπερβολή κυρίως δε μέσω αυτής της ψυχραιμίας μπορούμε να επιμένουμε να λέμε στα παιδιά μας που μας ρωτάνε… ότι η Εκκλησία, ο Χριστός μας δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και όταν οι καμπάνα χτυπάει οφείλουμε να χαμογελάμε και να χαμογελάνε.

Δε θα πλήξουμε το κύρος της Εκκλησίας μας και δε θα επιτρέψουμε να πληγεί το κύρος της Μητρόπολης μας και του Ιερού μας Μοναστηριού από λανθασμένους χειρισμούς των υπευθύνων.

Μας κατηγορεί ότι χειροδικήσαμε.

Δε Χειροδικήσαμε Σεβαστέ μας πατέρα. Μπορεί εσείς να επιλέξατε να αναφέρετε την κακή στιγμή που υπήρξε στη συνάντηση σας με τα μέλη του προεδρείου κάποια στιγμή, εμείς όμως επιλέγουμε να μην αναφέρουμε προς το παρών τίποτα, το αποδείξιμο φυσικά, ούτε για τους χαρακτηρισμούς του Χωριού Σταυρός, μήτε για τους χαρακτηρισμούς πέρα από κάθε όριο και πνευματική λογική προς τους κατοίκους, μήτε όμως για απίστευτες εκτροπές από πλευράς συγκεκριμένων προσώπων του κλήρου που μάλλον βρέθηκαν σε κακή προσωπική στιγμή τους. Δεν υπήρξε σεβαστέ μας πατέρα της Μητρόπολης μας, χειροδικία, Η αλήθεια είναι πως απώθησε ένας κάτοικος του Σταυρού μέλος του Συμβουλίου τον Νομικός σας Σύμβουλο ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Ο συγκεκριμένος δε που το έπραξε, πράγματι μετανόησε, αλλά όπως και οι υπόλοιποι τόσο και ο ίδιος δεν άντεχε αυτά που άκουγε και έβλεπε.

Ο πρόεδρος των οικιστών ο Παύλος Κουλιέρης επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες συμφωνίας με τους εκπροσώπους της ιεράς μονής Αγίας Τριάδας για μείωση του τιμήματος, κατέληξαν σε αδιέξοδο ενώ αναφέρει πλέον προς κάθε κατεύθυνση ότι ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.

ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει γίνει προς όφελος τους

Αυτό  υπογράμμιζει σε δηλώσεις  ο κ.κ. Δαμασκηνός Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Απαντάμε

Το όφελος μας δεν είναι άλλο από το να έχουμε άρρηκτες σχέσεις με την Μητρόπολη μας και τον Μητροπολίτη μας, με την Ιερά Μονή και τον ηγούμενο της.

Το όφελος μας είναι να καταβάλουμε τίμημα για τη γη που κατέχουμε όσο ορίζει η Εφορία, οι ορκωτοί Εκτιμητές, όσο είναι η τιμή που πωλούνται οικόπεδα όμορα σε εμάς, και όσο υποδεικνύει η λογική. Εμείς ως κάτοικοι μπορούμε να πληρώσουμε όσο λέει επίσης, η αγάπη της εκκλησίας, των λειτουργών της και η αλήθεια.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι το σύνολο των κατοίκων συμφωνεί και ευχαριστεί την Ιερά Μονή και τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνό που στηρίζει την πρόταση όσοι κάτοικοι είναι στο όριο της φτώχιας και κάτω να τους δοθούν τίτλοι χωρίς αντίτιμο. Αυτό άλλωστε υποστήριξε και ο Επίσκοπος Δορυλαίου σε Τηλεοπτική Διαδικτυακή Εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος.

Εμείς προτείνουμε να ξεκινήσει ένας διάλογος σε νέα Βάση.

Με κατανόηση, σεβασμό, αγάπη και διάθεση συμπόρευσης.

Δεν είμαστε οι καταπατητές έτσι όπως αφήνει να εννοηθεί ο Μητροπολίτης μας.

Είμαστε οικογενειάρχες που είτε βρήκαν κάποιοι από τους γονείς τους τη γη, είτε πήραν την ευχή να την κατοικήσουν από το Μοναστήρι, είτε την αγόρασαν με δηλώσεις στην αστυνομία και σε δικηγόρους από κάποιους άλλους που την κατείχαν.

Δεν είμαστε οι Άθλιοι των Χανίων που τρέξαμε να αρπάξουμε.

Σεβαστήκαμε την Ιερά Μονή Σεβαστήκαμε τη χρησικτησία που κέρδισε μόλις το 2002.

Θα μπορούσαμε αρκετοί από εμάς μέχρι το 2002 να έχουμε κάνει τα απαραίτητα ώστε να κερδίσουμε εμείς τίτλους χρησικτησίας.

Όμως σεβαστήκαμε την άτυπη συμφωνία που υπήρχε με τον Μακαριστό Αθανάσιο Ντουρουντάκη Γέροντα και Ηγούμενο της Μονής.

Βοηθείστε τη Μονή και η Μονή θα σας Βοηθήσει.

Το μόνο που ζητάμε είναι να ορισθεί τιμή ανά στρέμμα που να είναι σύμφωνο με τις τιμές της εφορίας των ορκωτών εκτιμητών που η Μονή ζήτησε να απευθυνθούμε.

Το μόνο που ζητάμε τέλος είναι, να μην χαθεί το κύρος της Μητρόπολης μας, του σεβαστού μας Μητροπολίτη και ο Επίσκοπος Δορυλαίου να πράξει τα άγια και τα του θεού.

Zarpanews.gr

11 thoughts on “Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Σταυρού Ακρωτηρίου! Από 100.000 έως 250.000 ευρώ το στρέμμα τους ζητάει η Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων

  1. ΗΝΤΑΝΕ ΜΩΡΕ ΟΛΟ ΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ !!!»????

    ΜΑΓΚΕΣ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΑΤΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!! ΝΑ ΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΤΡΙΚΙΑ!!
    ΞΕΡΑΤΕ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΣΟΜΕΝΤΕ?????

    ΑΦΗΣΤΕ ΔΑ ΤΙΣ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩΚΕΤΕ !!

  2. ωραιοι μαγκες τα κοπελια!

    Νιωθω πολυ βλακας για την οικογενεια μου που δε πηγε να καταπατησει ενα οικοπεδακι στο Σταυρο να εχω να κανω τις διακοπες μου….

  3. Το 1976 κάποιοι αγόρασαν νομιμότατα οικόπεδο 2 στρεμμάτων 500000 δρχ στον Σταυρό από την ιερά Μητρόπολη. Το 1994 κάποιοι το καταπάτησαν παρ ότι περιφραγμένο γιατί έτσι είχαν μάθει να κάνουν. Μετά από 3 χρόνια στα δικαστήρια έγινε το αυτονόητο από την δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραπονιούνται οι καταπατητές. Όποιος έχει πληρώσει είναι κορόιδο. Αυτά που λένε και ένα παιδί ανήλικο Δεν τα πιστεύει. Όλα τα Χανιά ξέρουν τι γινόταν και γίνεται στον Σταυρό.

  4. Οχι «οικιστες» ομως οπως τα φιλαρακια σας στο Ηρακλειο…»Καταπατητες» ειστε ξενης ιδιοκτησιας,αδιαφορο αν η εκκλησια η ελληνικη εχει πλουτη αμυθητα ,βλακας ειμαι εγω που εβγαλα αδεια και καθε μηνα να η ΑΠΔ;;;Να τον πιείτε και μουρμου!!!

  5. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ;;;;;
    ΕΔΩ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΩΝ».
    ΑΠΛΩΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ’ ΧΕ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΟΙΚΙΣΤΕΣ», ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΚΟΖΙΑ ΚΑΙ… «ΑΛΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΗΡΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ SMARTPHONES ΚΡΑΤΑΝΕ»

  6. Κοιτάτε να δείτε… Η εκκλησία θέλει νοίκια και κάμπριο για να την βλέπει ο Θεός….
    Τι την θέλει τόση περιουσία??
    Ούτε ενφια πληρώνει ούτε νοίκια δηλώνει….
    Μεγάλη αμαρτία….
    Γιατί δεν έχει οικόπεδα στη μαδαρα στα λευκά όρη… Να είναι και κοντά ντον Θεό???
    Περαστικά μας….

  7. οκ δεν αντιλέγω,καταπατητές είναι !!
    αλλα και οι πατέρες τσι εκκλησίας απο τον μπαμπά τους τα βρήκαν?
    μήπως ,λεω μηπως, ειναι »δωρεές» απο την τουρκοκρατία? μην και έχαναν την περιουσία τους δεν τα »έδιναν στην εκκλησια?

    1. E KAI?????
      ΕΠΕΙΔΗ ΔΛΔ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ???

      ΩΡΑΙΟΣ!!!!

      ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΒΟΥΤΑΜΕ!!! γιουργιααααααααα…………

  8. ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ !!

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!! ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΑΤΕ!!!

  9. ΤΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ @@ΡΙΕΣ!!! ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!! ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ !! ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ!!!
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ!!! ΟΥΤΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΠΤ!!! ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΤΝΤ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!

    ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!!!! ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΣΑΣ!! ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!!! ΕΤΣΙ!!!!
    ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ !!!!

  10. Δλδ, στο Σταυρό που πάει το rbnb κανα κατοστάριοκο το βράδυ, που κάνει η ξαπλστρα 10 ευρώ και δεν βρίσκεις κιόλας?!?!?έχουν πάει και έχουν καταπατσει οικοόπεδα και τα θέλουν και τζάμπα???επειδή τα είχαν βρει με ένα καλόγερο!??!?!?!?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook