Σε απόγνωση λογιστής των Χανίων: «Σε κλοιό τρομοκρατίας μεταξύ του κορονοϊού και του κράτους»

σε-απόγνωση-λογιστής-των-χανίων-σε-κλ-1015670

«Κραυγή» διαμαρτυρίας από Χανιώτη φοροτεχνικό, ο οποίος μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, διαπίστωσε πως ο κλάδος δε θα δεχτεί στήριξη.

Μάλιστα, σε επιστολή του στο zarpanews.gr, ο Χανιώτης λογιστής -που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του- επισημαίνει ότι για να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα και χωρίς να έχουν ανασταλεί οι λοιπές εργασίες που πραγματοποιούν, δεν είναι δυνατόν να μην δουλέψουν και με έκπληξη, μαθαίνει, ότι το επάγγελμα δεν περιλαμβάνεται σε αυτά που θα λάβουν στήριξη.

Διαβάστε την επιστολή του «Ανώνυμου Λογιστή»:

«Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίου Τύπου η Κυβέρνηση έκρινε πως οι λογιστές δεν χρειάζονται καμία υποστήριξη !

Ο αλήθεια είναι ότι ο κλάδος των λογιστών ήταν πάντα στα αζήτητα.

Σαν είλωτες πρωί βράδυ, για να έχει ταμείο το κράτος και για να υλοποιηθούν οι κοινωνικές πολιτικές του  προς όφελος των πολιτών.

Όμως εμείς δεν είμαστε λιποτάκτες. Βρείτε μας μια λέξη πιο κάτω από τους είλωτες και εμείς πάλι θα την δεχτούμε.

Μονάχα να ξέρετε  ότι το κράτος δεν μας λέει «μείνετε σπίτι».  Μην τους ακούτε! Λέει  «μείνετε στα γραφεία» σας για να υλοποιήσετε όλο αυτόν τον κυκεώνα. Διότι όλα αυτά που ζητούν μόνο από το σπίτι δεν γίνονται.

Δεν κάνουν πίσω να μας αφήσουν να υλοποιήσουμε μόνο τα έκτακτα μέτρα, μας υποχρεώνουν να κάνουμε τα πάντα! Δεν έχουμε χρόνο εδώ να σας τα καταγράψουμε!

Υπερωρίες όλοι, εργοδότες και εργαζόμενοι, για να ανταπεξέλθουμε ως «Άμισθοι υπάλληλοι του Κράτους».  Εμείς κύριοι, δεν είμαστε Σούπερ μάρκετ να εισπράττουμε, εμείς  έχουμε πελάτες τις πληττόμενες επιχειρήσεις!  Μας ακούτε; Εμείς αν δεν προλάβουμε σε αυτόν τον πανικό να υποβάλλουμε μια άσχετη δήλωση παρακρατούμενου φόρου 20 ευρώ θα έχουμε αυτόματο πρόστιμο από το Taxis έως και 500 ευρώ !! Ρωτήστε τον Γ.Γ.Δ.Ε. αν τούτα ισχύουν !! Οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθής ομάδες;  Τίποτα και γι αυτούς; Μήπως περισσεύουν;

Ε λοιπόν έκριναν πως οι λογιστές δεν χρειάζονται καμία υποστήριξη !

Ο κλάδος μας βρίσκεται σε κλοιό τρομοκρατίας μεταξύ του ιού και του κράτους.

Επιτέλους δείξτε σεβασμό.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Σε απόγνωση λογιστής των Χανίων: «Σε κλοιό τρομοκρατίας μεταξύ του κορονοϊού και του κράτους»

  1. Ο κλάδος σας θα ήταν άνεργος κατά 90% αν το κράτος ήταν οργανωμένο. Από την ανοργανωσιά του τρώτε ψωμάκι. Στις σοβαρές χώρες τα φοροτεχνικά του τα κάνει ο καθένας μόνος του και λογιστές διαθέτουν μόνο οι επιχειρήσεις. Αφήστε λοιπόν την κλάψα και δουλέψτε με vpn κι εσείς όπως όλος ο κόσμος.

    1. Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Καθαρή «χολή του καναπέ» για να γίνεται κουβέντα.
      Καταρχάς το άρθρο αναφέρεται στις υποχρεώσεις των λογιστών για τις επιχειρήσεις που, όπως προανέφερες σωστά, διαθέτουν λογιστές.
      Η εργασία αυτή δε γίνεται αποκλειστικά με VPN ή από το σπίτι εκτός αν μεταφέρεις το γραφείο στο σπίτι, VPN ή απομακρυσμένη πρόσβαση -και κατά συνέπεια ευρύτερο ωράριο εργασίας- έχουν όλοι προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εποχής.
      Επιπλέον κάποιοι, λίγοι ευτυχώς αλλά συμπεριλαμβανομένου και εσένα, θεωρούν άστοχα ότι οι λογιστές έχουν μονάχα δουλειά στις δηλώσεις και ότι μάλιστα αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων τους!
      Τέλος, το άρθρο αναφέρεται στο σήμερα και σήμερα το κράτος δουλεύει όπως δουλεύει, άρα και ισχύει ότι ισχύει. Το «τι θα ίσχυε αν» ανήκει στη σφαίρα της υπόθεσης και είναι εκτός θέματος του παρόντος άρθρου.

      1. Όταν δεν βγαίνει να κλαυτεί ο υπάλληλος σούπερ μάρκετ, ο γιατρός, ο φαρμακοποιός, ο διανομέας ή ακόμα ο ξενοδόχος, η καμαριέρα που δουλεύει στο ξενοδοχείο, όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό που καταστράφηκε, τόσοι ακόμη που πλήττονται βάναυσα από την κατάσταση και βγαίνει να κλαυτεί Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ε όχι ρε φίλε, θα τα ακούσει και θα φάει και τη χολή του. Να κλαιν’ οι χήρες, να κλαιν’ κι οι παντρεμένες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook