Σε απεργίας πείνας ο αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων – SOS για τα κρούσματα κορονοϊού σε τραυματιοφορείς

σε-απεργίας-πείνας-ο-αντιπρόεδρος-των-1143676

SOS για τα κρούσματα κορονοϊού στους τραυματιοφορείς απευθύνει ο αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων, Λάμπρος Τσάπαλης, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα το πρωί απεργία πείνας, προκειμένου, όπως λέει σε σχετική ανακοίνωσή του, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων του.

«Πραγματοποιώ την έναρξη της απεργίας πείνας, που είχα ανακοινώσει και στα ΜΜΕ προ ημερών εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία καθώς και στο δικό μας νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει πλέον τους 100 θετικούς στον COVID 19 συναδέλφους» εξηγεί.

Ο κ. Τσάπαλης απέστειλε ανακοίνωση προς την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας ζητώντας:

  • Την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος
  • Να βγουν «με αληθινά λόγια» και να πουν ακριβώς «πώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ»
  • Να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων του αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία
  • Να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του δεύτερου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους

«Να αποδείξετε όλα αυτά για τα οποία παραδέχεστε ότι προσφέρουμε πέρα από τα όριά μας και τον απόλυτο σεβασμό στην προσφορά μας. Εδώ και 10 χρόνια μας έχετε κάνει αφαίμαξη δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εμείς να αποδίδουμε στο μέγιστο εκμεταλλευόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει για τον ασθενή κι έχετε το θράσος να μας τάζετε. Το μόνο που κάνατε μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Ίδρυμα το οποίο δίχασε την υγειονομική κοινότητα. Κάτι ανάλογο πήγατε να κάνετε και τώρα αλλά σας προλάβαμε.

Ακούμε παντού να μοιράζετε τα χρήματα του Ελληνικού λαού την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να στηρίξει το ανάλογο σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους. Δείτε στην Γαλλία τι έγινε. Εσείς τίποτα. Ένα ξεροκόμματο. Και αυτό επιλεκτικά. Αρκετά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας περαιτέρω το αίτημα για παραιτήσεις επισημαίνει:

«Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν και εύσημα στο τέλος. Αποτύχατε και το ξέρετε. Χάθηκαν ζωές. Και το ξέρετε.»

Καταλήγοντας τονίζει: «Η λήξη της απεργίας μου, της υγείας μου και κατά συνέπεια της ζωής μου θα καθοριστεί από τα πεπραγμένα σας. Να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε για εκμετάλλευση της Πανδημίας. Όλα όσο προαναφέρω είχατε την πολυτέλεια να τα πράξετε στον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς για σας απέναντί σας έχετε έναν ακομμάτιστο και αλύγιστο άνθρωπο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook