Σε αναζήτηση κλινών Covid στη Θεσσαλονίκη – Τελεσίγραφο του Υπουργείο στις ιδιωτικές κλινικές

σε-αναζήτηση-κλινών-covid-στη-θεσσαλονίκη-8-1032162

Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για Covid έστειλε το υπουργείο Υγείας, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη, καθώς έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Σε έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά Covid από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς θα πάει σε επίταξη.

Το τελεσίγραφο λήγει απόψε στις 9 το βράδυ.

Το αίτημα μάλιστα αναφέρει 200 κλίνες άμεσα διαθέσιμες απόψε αλλιώς θα επιτάξουν τις κλινικές της πόλης.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόριος Σαραφιανός, «αφενός δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Και δεύτερον, η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα, η ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες… Που να τα βρούμε τα χρήματα;».

Και συνεχίζει μιλώντας στο iEidiseis: «Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνδράμουμε και ήδη νοσηλεύσουμε ασθενείς του ΕΣΥ μη COVID-19 αλλά δεν διαθέτουμε την εμπειρία του προσωπικού του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της παρούσα κατάστασης διότι στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν συμμετείχαμε. Και όχι μόνον αυτό, αλλά η πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών σε κτηριακό επίπεδο είναι ακατάλληλες να διαθέσουν ένα μέρος τους και πρέπει να διατεθούν ολόκληρες και κατά προτίμηση να βρίσκονται εκτός του αστικού ιστού και όχι στο κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να πάρουμε ασθενείς από νοσοκομεία όμορων νομών ώστε να μεταφερθούν εκεί οι νοσούντες από COVID-19».

Ο κ. Σαραφιανός εξήγησε ότι σε περίπτωση μη εθελοντικής διάθεσης 200 κλινών μέχρι απόψε στις 21.00, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι διατεθειμένη να προβεί σε επίταξη. Κι αυτό δεν θα αναιρέσει όλα τα προηγούμενα που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο…

Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν 900 κρούσματα καθημερινά και χρειάζονται 15 ημέρες νοσηλείας έκαστο κατά μέσο όρο, αυτό μεταφράζεται σε 13.000 κλίνες καθημερινά συμβατικές καθημερινά. Και η Θεσσαλονίκη έχει περίπου δημόσια και ιδιωτικά (2000 τα ιδιωτικά).

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook