Σχολές Γονέων με ελεύθερη είσοδο στους Δήμους Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισσάμου

σχολές-γονέων-με-ελεύθερη-είσοδο-στου-769515

Τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Αποκόρωνα, πήραν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν «Σχολές Γονέων» που δεν ήταν δυνατόν λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας από 6 έως 18 ετών, θα υλοποιείται στα Δημαρχεία Πλατανιά, Κισσάμου και Αποκόρωνα μέχρι τον Μάιο του 2019, σε συνεργασία με φορείς του νομού Χανίων.

«Χάρη στη συνεργασία τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα με πάρα πολλές συμβουλευτικές και ενημερωτικές ημερίδες ώστε να επιλέξει ο γονιός την ημερίδα που θέλει να παρακολουθήσει για το θέμα που τον ενδιαφέρει» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, σημειώνοντας πως «η δημοτική συνεργασία όταν επιτυγχάνεται είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη δράση.»

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο στην Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Αποκορώνου, Αργυρώ Μπενάκη, οι θεματικές ενότητες αφορούν μια μεγάλη γκάμα ζητημάτων που απασχολούν τις οικογένειες, όπως προβλήματα αλκοολισμού, μαθησιακές δυσκολίες, οδηγική συμπεριφορά, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Η ίδια κάλεσε τους γονείς «να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν αυτήν την πρωτοβουλία».

Στη σημασία της διαδημοτικής συνεργασίας αναφέρθηκε από τη μεριά του ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης που έκανε λόγο για μια δράση που κατάφερε να εξασφαλίσει «μια συνοχή και μια ενότητα στο σύνολο του νομού» προτείνοντας «λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς».

Το εν λόγω πρόγραμμα – το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας των Δήμων Αποκορώνου, Πλατανιά και Κισσάμου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – θα περιλαμβάνει συμβουλευτικές ημερίδες και σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα, κάθε μήνα και στους τρεις Δήμους, σε θεματικές σχετικές με την ανάπτυξη παιδαγωγικών, ψυχολογικών και ιατρικών θεμάτων που αφορούν την παιδική και εφηβική ηλικία.

Η πρώτη εκδήλωση της «Σχολής Γονέων» στο Δήμο Πλατανιά θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Χανίων, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, ώρα 18.00, στο Δημαρχείο Πλατανιά (Γεράνι), και θα έχει ως θέμα: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Ενημερώνουμε και συζητάμε με τα παιδιά μας στην προεφηβική και εφηβική ηλικία”. Ομιλητές θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός, κα. Καραγιάννη Πασχαλιά και η Επισκέπτρια Υγείας κα. Κατσικανδαράκη Κατερίνα (1η & 2η ΤΟ.Μ.Υ Χανίων).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook