Σχολεία των Χανίων ζητούν πίσω τα χρήματα τους για ταξίδια που δεν έκαναν ποτέ

Τα χρήματα τους, τα οποία είχαν καταβληθεί είτε σε αεροπορικές εταιρείες, είτε σε ταξιδιωτικά γραφεία, για την έκδοση εισιτηρίων, στην προ κορονοϊού εποχή,  για ταξίδια όμως που ποτέ τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν για τους γνωστούς λόγους, ζητούν σχολεία και σύλλογοι γονέων σχολείων των Χανίων.

Το θέμα που έχει προκύψει δημοσιοποιούν με ανακοινώσεις τους, τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων, όσο και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου.

Τι ακριβώς αναφέρουν:

«Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων

Αίτημα επιστροφής των χρημάτων που έχουν καταβάλει οι γονείς της β τάξης του 4ου Λυκείου Χανίων  ως  προκαταβολή για την σχολική εκδρομή  που ακυρώθηκε

Με  βάση  την Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου και  την ακύρωση  σχολικών εκδρομών   έχουμε την  ακύρωση  της εκδρομής της Β τάξης του 4ου Λυκείου Χανίων. Οι γονείς έχουν πληρώσει προκαταβολή που όμως το γραφείο αρνείται να επιστρέψει ισχυριζόμενο ότι με βάση τον νόμο μπορεί να μην επιστρέψει τώρα την προκαταβολή αλλά στην καλύτερη περίπτωση ύστερα από ένα χρόνο..

Τα ταξιδιωτικό γραφείο  πρακτορείο συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απόλυτη αδιαφορία και χωρίς καμιά ευθύνη τους γονείς που πλήρωσαν την σχολική εκδρομή που ακυρώθηκε. Ουσιαστικά    τα  μέλη μας,   οι γονείς   των μαθητών –ταξιδιωτών, πλήρωσαν  για υπηρεσίες που δεν έλαβαν ποτέ , χωρίς ούτε οι ίδιοι να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις με τα πρακτορεία, ούτε οι ίδιοι αποφάσισαν την ακύρωση  τους.

Για  όλους  τους  παραπάνω λόγους απαιτούμε  από την πολιτική  ηγεσία  του  Υπουργείου   να  υπάρξει  ΤΩΡΑ νομοθετική ρύθμιση για   πλήρη αποζημίωση  των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή   της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε. Σημειωτέων  από ότι γνωρίζουμε  είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και άλλα σχολεία.

Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου

Είμαστε το ΓΕΛ Κολυμβαρίου και επρόκειτο να ταξιδέψουμε στη  Ρώμη 7 επιβάτες (5 μαθητές & 2 εκπαιδευτικοί) από τα Χανιά  στις  1-3-2020  και να επιστρέψουμε στις 8-3-2020. Παρόλο που έχουν σταλεί πολλά e-mail και έχουν γίνει αρκετά τηλεφωνήματα στην Aegean Airlines για να μας επιστρέψουν εξ ολοκλήρου την αξία των αεροπορικών εισιτηρίων, αυτό δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει !!! Η μόνη επιστροφή που μας έχει γίνει από την Aegean Airlines μέχρι στιγμής είναι το 1/3 της αξίας των αεροπορικών εισιτηρίων. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο γιατί είχε δεσμευτεί η Aegean Airlines ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα του Απριλίου θα έχει επιστραφεί εξ ολοκλήρου το 100% της αξίας των αεροπορικών εισιτηρίων μας, κάτι που δεν ισχύει αφού έχουμε λάβει μόνο το 35% της αξίας και βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Μαΐου.

Είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη που δεν έχει επιστρέψει ολόκληρη την αξία των εισιτηρίων λόγω της πρόσφατης αναστολής των σχολικών μετακινήσεων προς το εξωτερικό. Ακόμη κι η αεροπορική εταιρία Ryanair που εκτελεί δρομολόγια στην Ελλάδα, έχει ήδη επιστρέψει ολόκληρη την αξία των εισιτηρίων στα σχολεία που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία ή σε άλλο ευρωπαϊκό προορισμό το Μάρτιο ή τον Απρίλιο 2020.  Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την Aegean Airlines να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς άλλες χρονοτριβές (έχουν περάσει πάνω από 3,5 μήνες από την έκδοση των εισιτηρίων) ώστε να γίνει άμεσα η επιστροφή της υπόλοιπης αξίας (το 65%) των αεροπορικών εισιτηρίων μας !!!

Ο Δ/ντής ΓΕΛ Κολυμβαρίου

Κουτουλάκης Ζαχαρίας ΠΕ86»

Zarpanews.gr