Σχολεία: Συνεχίζονται οι εγγραφές στο ολοήμερο – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς των μαθητών

σχολεία-συνεχίζονται-οι-εγγραφές-στο-1280910

Έως την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο – Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επικοινωνούν οι γονείς των μαθητών και μαθητριών των δημοτικών που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο ως τις 5 μ.μ. την φετινή χρονιά για να γράψουν τα παιδιά τους σ’ αυτά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων θα περιλαμβάνει νέο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, ενώ προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Επίσης είναι γνωστό ότι οι υποψήφιοι γι’ αυτά τα προγράμματα μαθητές και μαθήτριες θα γίνονται δεκτοί και δεκτές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.

Το νέο πρόγραμμα ολοήμερου για το σχολικό έτος 2022-23 θα εφαρμοστεί στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο, χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook