Σχολεία: Με τζελ και αποστάσεις η επιστροφή στα θρανία, νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

σχολεία-με-τζελ-και-αποστάσεις-η-επιστ-980883

Και με επίσημο τρόπο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την επανέναρξη της λειτουργίας σχολείων η οποία, όπως τόνισε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, θα πρέπει να γίνει σταδιακά με προϋποθέσεις και με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Έτσι, το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα αναμένεται να γίνει, εκτός απροόπτου, στις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή στα θρανία θα γίνει από τα Λύκεια και με έμφαση στην Γ’ τάξη και τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η επόμενη φάση ανοίγματος της εκπαίδευσης, θα γίνει πιθανότατα στις 18 Μαΐου για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ η επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αναμένεται από τις 25 Μαΐου και μετά.

Η επιδημιολογική πορεία, με διατήρηση του αριθμού νέων κρουσμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, είναι το κλειδί για να προχωρήσει η λειτουργία της κάθε βαθμίδας και δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί σε κάποιες από αυτές η παράταση της σχολικής χρονιάς κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου» και ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Πως θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία -Σημαντικοί οι κανόνες υγιεινής

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβει οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών.

Όπως προκύπτει μεταξύ των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν στα σχολεία θα είναι η ασφαλής διατήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με τακτικό πλύσιμο των χεριών και η ύπαρξη αντισηπτικών σε κάθε αίθουσα.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα ισχύσει με τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, αλλά και με τα διαλείμματα.

Επιστροφή στα σχολεία: Το πλάνο για τις Πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας πάντως επικεντρώνεται και στο ζήτημα της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τις οποίες αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Και σε αυτή την περίπτωση οι μαθητές αναμένεται να τηρούν τις αποστάσεις όπως και τους κανόνες υγιεινής, ενώ αναμένεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στόχος του υπουργείου είναι οι Πανελλήνιες να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο, ενώ όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που νοσήσουν από τον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr

2 thoughts on “Σχολεία: Με τζελ και αποστάσεις η επιστροφή στα θρανία, νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

  1. Θα γίνει απολύμανση των κτηρίων πριν επιστρέψουν τα παιδιά στα Σχολεία και τεστ κορονοϊού στους μαθητές ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook