Σχολεία: Η μεγάλη ανατροπή που έρχεται στις φετινές πανελλαδικές για χιλιάδες υποψηφίους

σχολεία-η-μεγάλη-ανατροπή-που-έρχεται-1061109

Σε αλλαγές προσανατολίζεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν… δεύτερες σκέψεις για το «διπλό μηχανογραφικό» το οποίο θα εφαρμοζόταν φέτος για πρώτη φορά.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και η δημοσιογράφος Μάρνυ Παπαματθαίου σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα , υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την εφαρμογή του διπλού μηχανογραφικού από τις ερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το θέμα έχει απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να συνοδευθεί από παρενέργειες που θα ανατρέψουν και πάλι την ισορροπία του συστήματος.

Την ίδια στιγμή, ο αρχικός σκοπός, που ήταν ο περιορισμός των εισακτέων με χαμηλότατες βαθμολογίες και η στροφή των υποψηφίων προς τα τμήματα του ενδιαφέροντός τους, θεωρείται από πολλούς ότι έχει ήδη επιτευχθεί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θέμα άλλωστε που είχε σηκώσει πλήθος διαμαρτυριών μεταξύ υποψηφίων αλλά και πολιτικών κομμάτων.

Τι προβλέπει το «διπλό μηχανογραφικό»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείο Παιδείας ο οποίος φαίνεται πως τίθεται εν αμφιβόλω, στις επόμενες πανελλαδικές οι υποψήφιοι θα είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν στο πρώτο μηχανογραφικό τους μόνο το 10% των σχολών κάθε επιστημονικού πεδίου (20% στην περίπτωση των Επαγγελματικών Λυκείων).

Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθούσε εάν εφαρμοζόταν το συγκεκριμένο μέτρο, δεν θα υπήρχε περιορισμός επιλογών, αλλά τα επόμενα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονται μόνο από όσους υποψηφίους δεν εισήχθησαν στην Α’ φάση και θα περιείχαν μόνο τις θέσεις που θα απέμεναν κενές και τα τμήματα που δεν θα είχαν συμπληρώσει τις θέσεις τους (εφόσον επιτυγχανόταν και η καθορισμένη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε τμήματος).

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook