Σχολεία: Έτσι θα γίνει η επιστροφή των μαθητών – Αναλυτικές οδηγίες

σχολεία-έτσι-θα-γίνει-η-επιστροφή-των-μ-1035685

Tον δύσκολο γρίφο της επανόδου των μαθητών στα σχολεία ελέω κορονοϊού ανέλυσε το πρωί του Σαββάτου, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο OPEN. Μιλώντας στο «Έλα Χαμογέλα», η κα. Ζαχαράκη επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί σε γονείς, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτική κοινότητα.

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι τη Δευτέρα 11 Μαϊου θα γυρίσουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, με όλους τους κανόνες τήρησης υγιεινής. «Αυτό σημαίνει αποστάσεις στις τάξεις, δεν θα λειτουργεί το κυλικείο, αυστηρή εφημερία στους χώρους και βέβαια διαλείμματα που δεν θα συμπίπτει μεγάλος αριθμός παιδιών». Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

«Πάρα πολύ καλό και συχνό καθάρισμα με τους κυρίους και τις κυρίες που φροντίζουν για την καθαριότητα του σχολείου, αντισηπτικό σε κάθε τμήμα και σίγουρα κομμάτι από τις πρώτες μέρες για τα τμήματα που έρχονται εκ περιτροπής θα αφιερωθεί στην υπενθύμιση όλων των κανόνων για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής και της νέας πραγματικότητας στα σχολεία», συμπλήρωσε η κα Ζαχαράκη.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που της έθεσε η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής εξηγώντας πως και πότε θα επανέλθουν και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων. Όπως εξήγησε, παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα με μία δήλωση του γονέα θα έχει το δικαίωμα να μην προσέρχεται στο μάθημα.

Η υφυπουργός ανέλυσε και πώς θα λειτουργήσει το σύστημα της εκ περιτροπής παρουσίας των μαθητών Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή τη μία εβδομάδα και Τρίτη-Πέμπτη την επόμενη.

Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει:

  • Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων θα δοθούν οδηγίες σε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.
  • Στα σχολικά λεωφορεία θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας από τους μαθητές ενώ υποχρεωτική, για όσους μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες
  • Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός ενώ προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. -Αναμένεται να προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές
  • Απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων
  • Η χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες είναι προαιρετική

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook