Σχετικά εύκολα αλλά… αναπάντεχα βρήκαν τα Χανιωτάκια τα φετινά θέματα της Έκθεσης | Photos

σχετικά-εύκολα-αλλά-αναπάντεχα-βρήκ-1057299

Έφτασε η «πολυπόθητη» ημέρα για χιλιάδες τελειόφοιτους λυκείου και τις οικογένειές τους, με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 να ξεκινούν σήμερα το πρωί.

Πρώτο εξεταζόμενο μάθημα η έκθεση (δείτε ΕΔΩ), με τους μαθητές να καλούνται να τοποθετηθούν στο αντικείμενο της ανάγνωσης βιβλίων, ένα θέμα ομολογουμένως μη αναμενόμενο, αφού όσοι ασχολούνταν με την… παραφιλολογία των sos, περίμεναν κάτι πιο επίκαιρο όπως η υγεία, η τηλεεργασία ή η τηλεκπαίδευση.

Ικανοποιημένη έδειχνε πάντως η πλειοψηφία των μαθητών του 2ου Λυκείου Χανίων στην οδό Κοραή κατά την αποχώρηση από τις εξεταστικές αίθουσες:Δεν περίμενε το συγκεκριμένο ζήτημα η Χρυσή Περογιαννάκη, η οποία θέλει να μπει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επισημαίνοντας οτι η περίοδος της καραντίνας δεν την αποσυντόνισε από το μάθημα, αφού δεν σταμάτησε να έχε επαφές με τους καθηγητές της, ενώ μελετούσε σε κανονικούς ρυθμούς.Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, που έχει στόχο το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας χαρακτήρισε αρκετά στοχαστικό το θέμα της φετινής Έκθεσης, για το οποίο είχε γίνει συζήτηση στην τάξη.

Η Νεφέλη Χατζηιωάννου, που θέλει να περάσει στο Φυσικό, έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το θέμα, το οποίο θεωρήθηκε αρκετά αναπάντεχο, όμως παράλληλα και ενδιαφέρον.

«Κανένας δεν περίμενε τα συγκεκριμένα θέματα», επισήμανε ο Μανώλης Γιανναράκης που έχει σαν στόχο τη Νομική, συμπληρώνοντας οτι χρειαζόταν αυτοσχεδιασμός και συνδυασμός πολλών κομματιών της ύλης για ένα καλό αποτέλεσμα στο γραπτό.

Ο Μιχάλης Εροσκίν, που σχεδιάζει να βάλει το Οικονομικό Ρεθύμνου πρώτο στο μηχανογραφικό του, βρήκε σχετικά εύκολα τα θέματα, όμως τόνισε οτι ο… εγκλεισμός της καραντίνας επηρέασε την ψυχολογία των μαθητών, έδωσε παράλληλα, ωστόσο,  περισσότερο χρόνο για διάβασμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook