Σχεδόν πάντα κατάμεστο – Το γήπεδο με τις λιγότερες άδειες θέσεις για το 2022

σχεδόν-πάντα-κατάμεστο-το-γήπεδο-με-1597862

Θέαμα υψηλού επιπέδου και δυνατές συγκινήσεις προσέφερε το ποδόσφαιρο σε όλο τον πλανήτη και το 2022, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τα γήπεδα για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ήταν αυτές που υποδέχθηκαν τους περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδά τους αλλά οι εξέδρες ενός γηπέδου ήταν γεμάτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους (κατά μέσο όρο).

Πιο συγκεκριμένα το «Old Trafford» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το πιο δημοφιλές γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο το 2022, καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους φιλάθλους στη διάρκεια της χρονιάς. Με μέσο όρο θεατών 73.690 ανά αγώνα, το «θέατρο των ονείρων» ήταν κατάμεστο σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση. Μπορεί τα αποτελέσματα των «κόκκινων διαβόλων» να μην ήταν αναμενόμενα, αλλά στους εντός έδρας αγώνες η ομάδα ήταν ασταμάτητη έχοντας 2,21 βαθμούς ανά αναμέτρηση. Σημειώνεται ότι η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου είναι 74.310, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Premier League.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο σύλλογος κατά την διάρκεια της σεζόν, οι φίλαθλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν… παράτησαν την ομάδα, αντίθετα έδωσαν το παρόν και ένωσαν τις φωνές τους δείχνοντας την στήριξή τους σε παίκτες και προπονητές.

Στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Μπαρτσελόνα με 71.564 φιλάθλους ανά αγώνα, γεμίζοντας το θρυλικό «Camp Nou», ενώ στην αμέσως επόμενη θέση συναντάμε το «Signal Iduna Park» της Ντόρτμουντ που είχε 62.894 φιλάθλους ανά αγώνα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βεστφαλοί έπαιξαν τους τρεις πρώτους εντός έδρας αγώνες της Μπουντεσλίγκα το 2022, μία φορά μπροστά σε 750 θεατές και δύο φορές μπροστά σε 10.000 φιλάθλους.

Η Γουέστ Χαμ (61.118) και η Μπάγερν Μονάχου (60.362) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα για το 2022, με τους Βαυαρούς να έχουν 2,43 βαθμούς ανά εντός έδρας αγώνα κάτι που σημαίνει ότι είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης. Αήττητη στα εντός έδρας παιχνίδια της ήταν η Σέλτικ με τους οπαδούς της να γεμίζουν το «Celtic Park» (48.766 ανά αγώνα), ενώ Παρί Σεν Ζερμέν (40.701) και η Ρεν (26.027) ακολουθούν πίσω από τους Σκωτσέζους με μέσο όρο 2,65 βαθμούς ανά αναμέτρηση.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook