Σχέδιο «πλατεία» για να σταματήσουν τα κορονοπάρτι – «Θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων»

σχέδιο-πλατεία-για-να-σταματήσουν-τ-1208856

Όλες τις τελευταίες μέρες αλλά κυρίως το Σαββατοκύριακο, τα κορονοπάρτι στην Κυψέλη και το Περιστέρι (κυρίως) αλλά και σε άλλες περιοχές έδιναν κι έπαιρναν. Και πολλοί απόρησαν γιατί δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας.

«Απάντηση» στο γιατί η αστυνομία ήταν απούσα από την Κυψέλη, το Περιστέρι και τις άλλες περιοχές όπου πολύς κόσμος μαζεύτηκε για ποτό στο χέρι χωρίς μάσκες και αποστάσεις έδωσαν τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τι λέει, λοιπόν, η κυβέρνηση για τα κορονοπάρτι στις πλατείες; Εξηγώντας γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση της αστυνομίας στους χώρους όπου γίνονται κορονοπάρτι, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι περαιτέρω αστυνομική παρουσία θα οδηγούσε, ενδεχομένως, σε επεισόδια και μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και όσοι ήθελαν να κάνουν μετακόμισαν σε άλλα σημεία», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές και αποκάλυψαν το σχέδιο για να… αδειάσουν οι πλατείες.

«Θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αναζητηθούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

Όπως εκτιμούν και το είπε και η Αριστοτελία Πελώνη, κάποιοι επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, όπως είχε γίνει το 2020 στις πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή ή και στην Κυψέλη.

«Ο τρόπος για να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά είναι κοινωνική τους απομόνωση. Η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, λίγη υπομονή ακόμα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook