Σχέδιο Εγκέλαδος: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Χανίων – Ολοκληρώθηκε η άσκηση σε περίπτωση σεισμού | Photos + Video

σχέδιο-εγκέλαδος-σε-ετοιμότητα-η-πολι-1298948

Ανεβαίνει ο βαθμός ετοιμότητας στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α) Χανίων σε περίπτωση σεισμού.

Το πρωί της Παρασκευής, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων, του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Κισάμου, την ΕΠΟΜΕΑ, και η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, για την αντιμετώπιση σεισμού.

«Υπήρχε καλός συντονισμός. Απευχόμαστε ένα τέτοιο γεγονός αλλά είμαστε σε καλό σημείο και με την επανάληψη θα γινόμαστε καλύτεροι» διαβεβαίωσε ο Μάνθος Μαναρώλης, Εθελοντής Διασώστης ΕΠΟΜΕΑ Χανίων και χειριστής σκύλου έρευνας και διάσωσης.

Η άσκηση περιλάμβανε την ανάπτυξη τριών Σταθμών Πρώτων Βοηθειών σε αντίστοιχα σημεία της πόλης των Χανίων (Φράγκικο νεκροταφείο, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και Δημοτικό Γηροκομείο-Χαλέπα), όπως προβλέπεται στο σχέδιο Εγκέλαδος της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης έγινε χρήση και δοκιμάστηκε το αυτόνομο ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην άσκηση συμμετείχε και ο Μόμπα, ο σκύλος έρευνας και διάσωσης της Επίλεκτης Ομάδας. Σύμφωνα με τον χειριστή του, Μάνθο Μαναρώλη, τον τελευταίο χρόνο εκπαιδεύεται σε βουνά, ερείπια, σε μονοπάτια και αστικούς χώρους.

Ο Μόμπα συμπληρώνει την ομάδα, η οποία λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια στα Χανιά. Οι εγγεγραμένοι είναι μέχρι στιγμής 90 εθελοντές με τα ενεργά μέλη να είναι 20.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook