«Σασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς επέστρεψε ο Πολάκης στα ψηφοδέλτια

σασμός-στον-συριζα-πώς-επέστρεψε-ο-1381022

Επανέρχεται κι επισήμως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στα Χανιά ο Παύλος Πολάκης μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για την επιστροφή του Κρητικού πολιτικού συνεκτιμήθηκε η αυτοκριτική του και η δέσμευσή του σύμφωνα με την οποία η δημόσια στάση του θα κινείται εντός των ορίων των συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική απόφασή αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ομόφωνη και σε αυτή επισημαίνεται πως δεν θα υπάρξει «καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος».

Σε εκείνη την απόφαση περιλαμβάνονταν ο Παύλος Πολάκης στο ψηφοδέλτιο των Χανίων. Η Πολιτική Γραμματεία διευκρινίζει πως έλαβε υπόψη «την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις». Τονίζεται επίσης πως «η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία επισήμανε ότι η επιστολή του Παύλου Πολάκη άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Λίγη ώρα μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Μαζί για τη μεγάλη νίκη! Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να ανασάνει η χώρα! Για Δικαιοσύνη Παντού!» και συμπλήρωσε με δύο υστερόγραφα, «ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι» και «ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο».

news247.gr

2 thoughts on “«Σασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς επέστρεψε ο Πολάκης στα ψηφοδέλτια

  1. Η όρνιθα ή κοινώς κότα (επιστ. Gallus gallus domesticus – Όρνιθα η όρνιθα η οικιακή) είναι εξημερωμένο πτηνό. Είναι ένα από τα πιο κοινά και διαδεδομένα οικόσιτα ζώα, αφού υπολογίζεται ότι το 2003 υπήρχαν γύρω στα 24 δισεκατομμύρια εκπρόσωποι του είδους. Δηλαδή υπάρχουν περισσότερες κότες στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο πουλί, ή και από τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος εκτρέφει τις κότες κυρίως ως πηγή τροφίμων, για το κρέας τους και τα αυγά τους. Η κότα πιστεύεται ότι εξημερώθηκε στην Ινδία, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκαν στοιχεία ότι η εξημέρωσή της είχε ήδη ξεκινήσει στο Βιετνάμ πριν από 10.000 χρόνια. Από την Ινδία το εξημερωμένο πτηνό διαδόθηκε στην Περσία, στη Λυδία, μετά στη δυτική Μικρά Ασία και γύρω στον 9ο-8ο αιώνα π.Χ. και στην Ελλάδα. Σήμερα οι μεγαλύτερες κότες ζουν στην περιοχή των Σφακίων.

  2. Πέραν των οικόσιτων πτηνών, η χώρα μας διαθέτει και πάμπολλους ειδικούς , κυρίως στον πολιτικό χώρο, στην Κομανέτσια κυβίστηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook