Σασμός: Αυτό είναι το κοινό που έχουν Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Πανταζάρας και Δημήτρης Λάλος

σασμός-αυτό-είναι-το-κοινό-που-έχουν-δη-1395359

Είναι η σειρά που φέτος βρίσκεται στην κορυφή της τηλεθέασης, έχει αγαπηθεί από το κοινό και έχει δημιουργήσει ρεύμα. Ο λόγος για τον Σασμό!

Η δημοφιλής και αγαπημένη σειρά του Alpha, πέρα από την δυνατή ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, τη μουσική και τα τραγούδια, με έντονα στοιχεία της πλούσιας κρητικής μουσικής παράδοσης και τις εξαιρετικές ερμηνείες του αξιόλογου καστ, κρύβει κι άλλα… ποιοτικά «μυστικά»!

Τι κοινό έχουν τρεις από τους πρωταγωνιστές της; Και οι τρεις έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Δημήτρης Χορν, έναν σπουδαίο θεσμό που έχει συμπληρώσει 22 χρόνια από τη θέσπισή του.

Αναφερόμαστε στους εξαιρετικούς Δημήτρη Ήμελλο, Δημήτρη Λάλο και Αργύρη Πανταζάρα. Και οι τρεις ηθοποιοί έχουν, σε διαφορετικές χρονιές, τιμηθεί με το Βραβείο Χορν, ένα καταξιωμένο βραβείο το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο προς έναν νέο ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού Δημήτρη Χορν.

Βραβευμένος Σασμός: Τι είναι το βραβείο Χορν

Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη θέσπιση του βραβείου «Δημήτρης Χορν» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας νέου ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται στην καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

To 2001 με το βραβείο αυτό τιμήθηκε ο Δημήτρης Ήμελλος και ήταν μάλιστα ο πρώτος βραβευθείς του θεσμού. Ο Δημήτρης Λάλος  φόρεσε το σταυρό του Δημήτρη Χορν το 2012, ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας το 2016.

Και οι τρεις δίνουν ξεχωριστές ερμηνείες στον Σασμό. O Δημήτρης Ήμελλος υποδύεται τον έντιμο και οξυδερκή Αντώνη Φραγκιαδάκη, αστυνομικό διευθυντή που αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο των φόνων της ιστορίας που εκτυλίσσεται αλλά και να κρατήσει τις ισορροπίες που εύκολα διαταρράσονται στο χωριό του Ρεθύμνου. Αρρενωπός, με καθαρό βλέμμα και μια φωνή που χειρίζεται άψογα την κρητική διάλεκτο, o Δημήτρης Ήμελλος έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό για το μοναδικό ταλέντο του.

Ο Δημήτρης Λάλος, από την άλλη, υποδύεται τον Μαθιό Σταματάκη. Εργατικός, βαρύς και απρόσιτος ο μπρουτάλ χαρακτήρας που ερμηνεύει στη σειρά, τον έχει φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του κοινού που παρακολουθεί φανατικά τις εξελίξεις. Μάλιστα, συνήθως τέτοιοι χαρακτήρες, όπως εκείνος του Μαθιού που έχει διαπράξει και έγκλημα, βρίσκονται στο στόχαστρο και το κοινό στρέφεται εναντίον τους, όμως ο Δημήτρης Λάλος κατάφερε να δώσει άλλη διάσταση στον ρόλο και να κάνει τον «Μαθιό» συμπαθή τελικά, ενώ σε κάθε επεισόδιο αποθεώνεται μέσα από το Τwitter.

Και φτάνουμε στον Αργύρη Πανταζάρα, που πρόσφατα μας συστήθηκε ως «Γεράσιμος Χριστογιάννης» στον Σασμό. Ερχεται στο αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικός διευθυντής είναι ο Αντώνης Φραγκιαδάκης (Δημήτρης Ήμελλος), για να αναλάβει νέες υποθέσεις, να βοηθήσει σε «ξεκαθαρίσματα» και να φέρει ανατροπές. Τυπικός, ουσιαστικός, οξυδερκής, βαρύς, και λιγομίλητος, ο «Μάκης Χριστογιάννης» είναι ο άνθρωπος που θα αποκτήσει γρήγορα την εμπιστοσύνη του Αντώνη Φραγκιαδάκη, λόγω των ικανοτήτων και του ενστίκτου του. Μέχρι στιγμής έχουμε δει λίγα μόνο πλάνα, σύντομα, όμως, ο Αργύρης Πανταζάρας θα ξεδιπλώσει όλο το υποκριτικό του ταλέντο.

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook