Σας τελείωσε το προϊόν ντεμακιγιάζ; Δύο τρόποι για να φτιάξετε δικό σας

σας-τελείωσε-το-προϊόν-ντεμακιγιάζ-δύ-738985

Mπορεί να συμβεί σε όλες μας κάποια στιγμή, να γυρίσουμε το βράδυ στο σπίτι μας κουρασμένες μετά από μια κοπιαστική ημέρα και μόλις ξεκινήσουμε τη ρουτίνα της βραδινής μας περιποίησης να ανακαλύψουμε ότι το προϊόν για το ντεμακιγιάζ μας έχει τελειώσει. Αν και στιγμιαία ίσως μπείτε στον πειρασμό να κοιμηθείτε χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, θα σας συμβουλεύαμε να μην το δοκιμάσετε καθώς η επιδερμίδα σας καταπονείται σε μεγάλο βαθμό.

Έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά με το πόσο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σας αν παραλείψετε το ντεμακιγιάζ σας και είναι όλα αλήθεια: η επιδερμίδα αφυδατώνεται, οι πόροι είναι φραγμένοι και τα συστατικά του μακιγιάζ εισχωρούν στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως αν είναι τόσο αργά ώστε δεν μπορείτε να προμηθευτείτε το προϊόν ντεμακιγιάζ σας; Η απάντηση είναι απλή και γρήγορη: μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας. Βρείτε παρακάτω 2 πανεύκολους τρόπους για να δημιουργήσετε μόνες σας το ντεμακιγιάζ σας με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι.

Πρώτος τρόπος: Λάδι

Το κλασικό ελαιόλαδο αφαιρεί αποτελεσματικά όλα τα είδη μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, ακόμη και το αδιάβροχο, αφού έχει την ιδιότητα να κάνει τα συστατικά του μακιγιάζ να “λιώνουν”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο μόνο του ή σε συνδυασμό με καστορέλαιο με αναλογία 2/3 ελαιόλαδο και 1/3 καστορέλαιο. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας για 2 λεπτά και με μια βρεγμένη με ζεστό νερό πετσέτα αφού την έχετε στύψει καλά, αφαιρέστε το λάδι με απαλές κινήσεις από το πρόσωπό σας. Πλύνετε με το σαπούνι προσώπου σας ως συνήθως.

Δεύτερος τρόπος: Αλόη και μέλι

Ανακατέψτε ίση ποσότητα αλόης με μέλι και προσθέστε 2 κουταλάκια λάδι. Ανακατέψτε καλά με το μίξερ μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας για 2 λεπτά με το μίγμα και ξεπλύντε με χλιαρό νερό. Η αγνή αλόη θα αφαιρέσει τους ρύπους, το μέλι θα χαρίσει θρέψη ενώ το λάδι θα αφαιρέσει το μακιγιάζ. Κρατήστε το προϊόν αεροστεγώς στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook