Σαρρής: Για τα κτίρια στον λόφο Καστέλι, τίποτα δεν έχει τελειώσει – Καθήκον του Δήμου Χανίων να πάρει θέση | Photos

σαρρής-για-τα-κτίρια-στον-λόφο-καστέλι-998829

Τις νέες προκλήσεις της για τη νέα περίοδο στον Δήμο Χανίων, συζήτησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αυτοδιοίκηση: Πρώτα ο Άνθρωπος» σε γνωστό μεζεδοπωλείο στην παλιά πόλη Χανίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Σαρρής στο περιθώριο της εκδήλωσης, δήλωσε στο zarpanews.gr, πως ήδη πέρασαν 6 μήνες ανάληψης των καθηκόντων της νέα δημοτικής αρχής, ενώ όπως σχολίασε «τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα ζητήματα, όπως τα κτίρια στον λόφο Καστέλι, όπου προς το παρόν δεν έχει ξεκάθαρη στάση, κρίνοντας από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να περάσει ούτε ένα ψήφισμα να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο».

«Πρώτιστο καθήκον του Δήμου είναι να ενημερώσει τους πολίτες  για το τι σηματοδοτεί η περιοχή για την ιστορία των Χανίων, κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχει τελειώσει τίποτα για τα κτίρια», ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει σε ξενοδοχείο, ένα μνημείο που συμβολίζει την ιστορία και την ψυχή του τόπου για 5.000 χρόνια» τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα κτίρια είχαν παραχωρηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης για εκπαιδευτικούς-ακαδημαϊκούς σκοπούς.

«Προσβολή και ύβρις στους Χανιώτες η ξενοδοχοποίηση των μνημείων»

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, κατήγγειλε σε έντονο ύφος ότι «οι προσπάθειες που έκανε ο τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου (και σημερινός Υφυπουργός Παιδείας) Βασίλης Διγαλάκης, με τις κινήσεις του, επένδυσε και θεμελίωσε την πολιτική του καριέρα. Αποτελεί προσβολή και ύβρη στους Χανιώτες, η μετατροπή του μνημείου σε ξενοδοχείο».Παρόντες στην εκδήλωση, μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που συζήτησαν τα πολιτικά -κεντρικά και τοπικά- ζητήματα, αλλά και σε ευχάριστο κλίμα απήλαυσαν την βραδιά και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook