«Σάρωσε» στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά!

σάρωσε-στο-μόντε-κάρλο-ο-στέφανος-τσ-1424715

Στο Μόντε Κάρλο νιώθει σαν στο σπίτι του! Ο… πρίγκιπας του Μονακό Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο στο 1000άρι Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ του 22χρονου Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στον τελικό του τουρνουά και πανηγύρισε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο για το 2022 και τον όγδοο συνολικά στην καριέρα του μετά τη Στοκχόλμη το 2018, τη Μασσαλία, το Εστορίλ και το ATP Finals το 2019, τη Μασσαλία το 2020, τη Λυών και το Μόντε Κάρλο το 2021.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπήκε και τόσο καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να κάνει μπρέικ νωρίς στο ματς για το 1-2. Όμως γρήγορα ο Έλληνας πρωταθλητής απάντηση με δικό του μπρέικ για το 2-2, προτού κάνει το καθοριστικό μπρέικ στο όγδοο γκέιμ για το 5-3. Και τελείωσε το σετ με… στυλ για το 6-3 δίχως να χάσει πόντο. Πήρε το σετ σε μόλις 33 λεπτά!

Με… φόρα απ’ το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στον αντίπαλό του (1-0), ο οποίος όμως κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (2-2) στο τέταρτο γκέιμ. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στη συνέχεια με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν εύκολα στο σερβίς τους μέχρι το κομβικό ένατο γκέιμ. Εκεί δόθηκε μεγάλη μάχη και ο Τσιτσιπάς, έπειτα από δύο ανεπιτυχή μπρέικ πόιντ, στο τρίτο δεν λάθεψε και πήρε προβάδισμα για το 5-4 καθώς σέρβιρε για το ματς. Ο 22χρονος Ισπανός όμως δεν τα παράτησε, βρήκε μπρέικ για το 5-5 κι όχι μόνο έμεινε στη διεκδίκηση του αγώνα αλλά έφτασε και στο 6-5 βάζοντας πίεση στο παιχνίδι του Έλληνα άσου. O Τσιτσιπάς όμως έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Κι εκεί κυριάρχησε, βρήκε τα κατάλληλα χτυπήματα και επικράτησε με 7-3 έπειτα από μία ώρα και 36 λεπτά.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook