Σαρώνει η κακοκαιρία: Χαλάζι στην Ολυμπία, πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

σαρώνει-η-κακοκαιρία-χαλάζι-στην-ολυμ-1612783

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/1) μια σειρά από περιοχές.

Από το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Δυτική Ελλάδα προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές, την ώρα που είχαμε και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στην περιοχή της Παραμυθιάς, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς.

Δύο στέγες κατοικημένων σπιτιών κατέρρευσαν στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ κατέρρευσαν τουλάχιστον 5 φράχτες σπιτιών και 6 καμινάδες σε σπίτια. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς 3 στάβλοι.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ συνεργεία του Δήμου Σουλίου και του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημίες. Ο ανεμοστρόβιλος επηρέασε και παραλιακές περιοχές με αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δένδρα.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν επίσης σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω των ανέμων εντάσεως 5-6 μποφόρ που επικρατούσαν στην πόλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρξαν οκτώ πτώσεις δένδρων.

Ζημιές υπέστη το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Διαβολιτσίου και της Κάτω Μέλπειας, στον Δήμο Οιχαλίας, με την ισχυρή βροχόπτωση της νύχτας να έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χείμαρρος Βίας. Σημειώθηκε επίσης εισροή υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, στο Διαβολίτσι, όπως αναφέρει το messinialive.

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου, όπως αναφέρει το ilialive.gr, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες.

Η ιστορική παγκόσμια πόλη μέσα σε λίγα λεπτά έγινε κάτασπρη και οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές, αφού το χαλάζι είχε το μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.

Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία

Η ΕΜΥ, εξέδωσε νέο, επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένονται ακόμα και χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο (21/1)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα
  • στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα
  • από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-1000 μέτρα)

Κυριακή (22/1)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
  • από το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Δευτέρα (23/1)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ
  • από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα).

Τρίτη (24/1)

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook